Kako izgleda enotedenska vseslovenska ekskurzija v okviru Društva slovensko-danskega prijateljstva s 50 popolnimi neznanci?

Spoznavni vožnji v deželo Dansko, kjer je, mimogrede, vse prej kot gnilo, sledijo intenzivne priprave na predstavitev Slovenije na slovenskem večeru v prostorih ene danskih gimnazij, nastanitev in prenočevanje pri vrstnikih, med drugim se priložnost piknika v spremljavi za palačo zahajajočega sonca sredi grajskih vrtov ne ponudi prav pogosto. Obisku številnih razstav, muzejev/galerij ter predstavitev sledi večer nepozabne zabave v Tivoliju in dan raziskovanja glavnega mesta. Omembe vreden je vsekakor vzpon na enega najvišjih vrhov Danske, ki s svojimi 175 metri predstavlja hud alpinistični izziv, in seveda ogled pomanjšanih mestec v deželi lego kock. Za vpogled v dansko politiko in aktualno situacijo je obisk slovenskega veleposlaništva in danskega parlamenta že tradicija.

Vseskozi pa je v prijateljskem ozračju – tako med dijaki kot spremljevalci – prisotno sklepanje novih prijateljstev ter izmenjavanje kontaktov v upanju na čimprejšnje snidenje.

Tako nekako izgleda omenjena ekskurzija v najjužneje ležečo skandinavsko državo.

Nives Hüll, 4. A

Dostopnost