Malica – navodila

NAVODILA ZA ŠOLSKO MALICO                                                                         

Dijaki ste se v skladu z zakonom o šolski prehrani prijavili na malico z obrazcem »prijava« na malico. Dijaki, ki tega še niste naredili ne morete pristopiti k šolski malici. Prijavnico dobite pri razredniku, čim prej jo izpolnite in oddajte organizatorici šolske malice Mariji Medja. Vsi dijaki, ki ste oddali prijavo na malico, ste nanjo prijavljeni do konca šolskega leta.

Cena malice je 2,42€. Do splošne subvencije so upravičeni dijaki z odločbo o otroškem dodatku ali državni štipendiji (polnoletni dijaki brez štipendije, morajo oddati vlogo za subvencijo na Center za socialno delo). Dijaki plačate malico mesečno (za nazaj) s prejeto položnico.
Dijaki ste v primeru odsotnosti dolžni odjavljati malico – v primeru ne odjavljenih malic boste poravnali celotno ceno malice – 2,42€ ne glede na upravičenost do subvencije!

Dijaki 1. letnikov, ki še nimajo uporabniškega imena in gesla za dostop v sistem eAsistent  ju dobijo pri razredniku 1. dan pouka
Dijaki se na malico prijavljate in odjavljate sami preko spletne strani s svojim geslom (glej navodila spodaj).
Čeprav nam trenutne razmere ne omogočajo nudenja tople malice, se bomo v sodelovanju s SOVITO trudili, da vam pripravimo čim bolj raznolike menije.

V zvezi z vsemi vprašanji in problemi, ki se bodo med letom pojavljala v povezavi z malico, se dijaki v času uradnih ur (napisan na vratih kabineta ŠVZ) obračate na organizatorico šolske prehrane Marijo Medja, prof.
Dijaki z dietami čim prej prinesite potrdilo osebnega zdravnika, da vam lahko ponudimo dietno malico.

Trenutno dijaki malicajo v matičnih  učilnicah

NAVODILA ZA PRIJAVO/ODJAVO OD ŠOLSKE MALICE

Prijava v sistem: preko spletne strani Gimnazije Jesenicwww.gimjes.si  eA ali spletne strani eAsistenta http://www.easistent.com/prijava vpišeš uporabniško ime ali svoj e-mail naslova in geslo.

eA-prijava

 

Pozabljeno geslo: Na spletni strani prijave lahko klikneš na Ste pozabili geslo?, vpišeš svoj email naslov in na svoj email naslov boš dobil/a navodila za nastavitev novega gesla.

Prijava/odjava od malice: Po uspešni prijavi v eAsistent se ti prikaže tedenski pregled menijev. Z zeleno kljukico imaš označeno, kateri meni imaš izbran. Poleg kljukice je tudi podatek, da si naročen/a na izbrani meni in datum, ko je bilo naročilo zabeleženo. Če se želiš za določen dan odjaviti od malice, moraš klikniti na Odjava in tako se boš odjavil/a od obroka. (PRAVOČASNA ODJAVA je odjava danes do 9.00 ure za jutrišnji dan; vse ostale odjave so NEPRAVOČASNE in se ti to izpiše na ekranu).

Poznamo tri vrste odjav šolske malice:
– pravočasna odjava (do 9.00 ure zjutraj za naslednji dan) – v tem primeru se dijaku obrok malice NE zaračuna,
– nepravočasna odjava – v tem primeru se dijaku obrok malice zaračuna po polni ceni,
– odjava Gimnazije Jesenice za odsotne dijake od pouka zaradi obveznosti povezanih s šolo – to odjavo naredi Gimnazija Jesenice, dijaku se obrok malice NE zaračuna.

Izbira menija: Sistem te avtomatično prijavi na meni, ki si ga izbral ob prijavi na malico! Če se želiš prijaviti na drug meni, klikni na Prijava pri meniju, katerega želiš izbrati. Meni izbiraš za vsaj sedem (7) dni naprej.

Prevzem malice:
Dežurna dijaka prevzameta malico v razdelilnici in jo odneseta v matično učilnico ter jo razdelita. Po končani malici zbereta embalažo, ostanke hrane in odneseta v razdelilnico.

 

Evidentiranje: 
Zaradi trenutnih razmer bo prevzem malice evidentiran s strani organizatorice šolske malice.

 

Organizatorica šolske prehrane: Marija Medja, prof.

Ravnateljica: mag. Lidija Dornig