Malica – navodila

NAVODILA ZA ŠOLSKO MALICO  

1.10. Pravila šolske prehrane

1.20. Pravila obnašanja v jedilnici

NOVO V PRAVILNIKU:

Dijaki ste v času športnih in kulturnih dni ter ekskurzij avtomatično odjavljeni od malice. V primeru, da želite za ta dan prejeti malico, se morate nanjo prijaviti najmanj 7 dni pred dejavnostjo in jo na dan dejavnosti prevzeti v šolski kuhinji.

                                                            

Dijaki ste se v skladu z zakonom o šolski prehrani prijavili na malico z obrazcem »prijava« na malico. Tisti, ki tega še niste naredili ne morete pristopiti k šolski malici. Prijavnico dobite pri organizatorici šolske malice Mariji Medja, izpolnjeno ji čim prej vrnete. Vsi dijaki, ki ste oddali prijavo na malico, ste nanjo prijavljeni do konca šolskega leta.

Cena malice  je 3,60 €. Do splošne subvencije ste upravičeni dijaki z odločbo o otroškem dodatku ali državni štipendiji (polnoletni dijaki brez štipendije, morate oddati vlogo za subvencijo na Center za socialno delo). Dijaki plačate malico mesečno (za nazaj) s prejeto položnico.

V primeru odsotnosti ste dolžni malico odjavljati sami – v primeru NE odjavljenih malic boste poravnali celotno ceno malice – 3,60 € ne glede na upravičenost do subvencije!

Dijaki 1. letnikov, ki še nimate uporabniškega imena in gesla za dostop v sistem eAsistent  ju dobite pri razredniku 1. dan pouka.

Na malico se prijavljate in odjavljate sami preko spletne strani s svojim geslom (glej navodila spodaj).

Malica v srednji šoli vam je nudena zaradi želje po bolj zdravem načinu življenja. Dijaki lahko malico izbirate med šestimi različnimi meniji.

V zvezi z vsemi vprašanji in problemi, ki se bodo med letom pojavljala v povezavi z malico, se dijaki obračate na organizatorico šolske prehrane Marijo Medja, prof.

Dijaki z dietami čim prej prinesite potrdilo osebnega zdravnika, da vam lahko ponudimo dietno malico.
Vsem dijakom želimo, da bi se ob upoštevanju pravil v jedilnici dobro počutili v šolski restavraciji Župca.

     

NAVODILA ZA PRIJAVO/ODJAVO OD ŠOLSKE MALICE

Prijava v sistem: preko spletne strani eAsistenta http://www.easistent.com vpišeš uporabniško ime ali svoj e-mail naslova in geslo.

eA-prijava

 

Pozabljeno geslo: Na spletni strani prijave lahko klikneš na Ste pozabili geslo?, vpišeš svoj email naslov in na svoj email naslov boš dobil/a navodila za nastavitev novega gesla.

Prijava/odjava od malice: Po uspešni prijavi v eAsistent se ti prikaže tedenski pregled menijev. Z zeleno kljukico imaš označeno, kateri meni imaš izbran. Poleg kljukice je tudi podatek, da si naročen/a na izbrani meni in datum, ko je bilo naročilo zabeleženo. Če se želiš za določen dan odjaviti od malice, moraš klikniti na Odjava in tako se boš odjavil/a od obroka. (PRAVOČASNA ODJAVA do 9.00 ure za naslednji – jutrišnji dan; vse ostale odjave so NEPRAVOČASNE in se ti to izpiše na ekranu).

Odjava šolske malice:

  • pravočasna odjava (do 9.00 ure zjutraj za naslednji dan) – v tem primeru se dijaku obrok malice NE zaračuna,
  • nepravočasna odjava – v tem primeru se dijaku obrok malice zaračuna po polni ceni,
  • posebne okoliščine – bolezen; dijak ne more pravočasno odjaviti oziroma prevzeti obroka. Dijak ali starši morajo vodji šolske malice tisti dan do 7.00 sporočiti, da ostaja doma zaradi bolezni. V tem primeru obroka malice ne bo plačal;

Izbira menija: Sistem te avtomatično prijavi na meni, ki si ga izbral ob prijavi na malico! Če se želiš prijaviti na drug meni, klikni na Prijava pri meniju, katerega želiš izbrati. Meni izbiraš za vsaj sedem (7) dni naprej.

Prevzem malice: V šolski restavraciji Župca vsak dan ob prejemu obroka šolske malice z dijaško izkaznico preko čitalca potrdiš, da si obrok šolske malice prevzel. Ob tem se na zaslonu izpiše izbran meni za trenutni dan. POMEMBNO: če obroka šolske malice ne boš potrdil/a z dijaško izkaznico, bo le ta zaveden v programu kot ne prevzet in ga boš moral/a poravnati v celoti.

 

Organizatorica šolske prehrane: Marija Medja, prof.

Ravnatelj: Aljoša Erman prof.

Dostopnost