Devet naših dijakov se je v petek in soboto (31. 1. in 1. 2. 2020) udeležilo tabora ustvarjalnosti v Piranu. Tabor je v okviru projekta SKOZ organizirala Gimnazija Vič in udeležili so se ga dijaki Gimnazije Vič, Gimnazije Jožeta Plečnika in Gimnazije Jesenice.

V Piranu smo obiskali Morsko biološko postajo. Ogledali smo si delovne prostore in poslušali predavanje o tem, s čim vse se ukvarjajo zaposleni. Obiskali so nas predstavniki društva Morigenos in z ladjico smo se zapeljali po Piranskem zalivu v upanju, da srečamo delfine. Vidljivost je bila žal slaba in delfinov ni bilo. Vseeno smo izvedeli veliko o njihovem življenju v zalivu.

Petkovo popoldne in sobotno dopoldne smo namenili delu v delavnicah. Organizirali smo štiri delavnice. Dijaki so se lahko posvetili ustvarjalnemu pisanju v angleškem jeziku ali izdelavi reklamnega sporočila za turiste, ki bi v Piranu želeli videli kaj več. Ponudili smo jim tudi dve fizikalni delavnici. V prvi so se ukvarjali s plovnostjo ladij, v drugi pa smo se posvetili zvenu strun in drugih glasbil in se tako spomnili na glasbenika, katerega rojstno mesto je Piran – Tartinija. Letos mineva 250 let od njegove smrti.

Tabor smo zaključili tako, da so dijaki poročali o svojem delu v skupinah. Po zaključku so povedali, da jim je bilo druženje z vrstniki iz drugih šol lepa izkušnja in da so se na taboru naučili veliko novega.

Barbara Hudovernik

Dostopnost