tabor2
Ko se počitnice zaključijo in je povratek v šolske klopi neizbežen, si marsikdo zaželi, da bi vsaj še za kakšen dan skočil na morje. A počitnic je konec in na želje o dneh na obali lahko pozabimo. Toda letos smo dijaki 2. b in 2. c, namesto v šolo, 4. septembra odšli v Fieso, na morje in si tako za štiri dni podaljšali počitnice.

 

tabor1

Naš tabor na slovenski obali se je začel v zgodnjih jutranjih urah 4. septembra, ko smo se z avtobusom odpeljali proti Fiesi. Naš prvi postanek je bil kraški rob. Tam smo se lahko natančno poučili o značilnostih kraškega površja in se o tem, kam gremo prepričali, ko se nam je na vzpetini na Socerbu odprl pogled proti v meglo odetemu morju v Tržaškem zalivu. Ogledali smo si tudi Sveto jamo in Osp, kjer je najbolj znana slovenska plezalna stena v naravi.

 

tabor4V naslednjih dneh smo podrobno spoznavali slovensko obalo, podvodni in obalni svet ter sredozemsko rastje. Poleg vsega smo ribarili, streljali z lokom in veslali v kanujih. Odpravili smo se na ogled mesta Piran ter na Tartinijevem trgu v angleščini in italijanščini pripravili turistično predstavitev Pirana. Poleg natrpanega urnika vseh naših dejavnosti, med katere sodi tudi pouk zdravstvene vzgoje in državljanske kulture, smo vseeno našli tudi čas za kopanje. In v prijetno toplem morju se je v soparnih dneh dalo prijetno ohladiti.

tabor3Naš tabor se je zaključil v petek, 7. septembra, ko smo se z ladjico odpeljali še do Sečoveljskih solin in si jih ogledali, nato pa je po vseh obveznostih s pospravljanjem in pakiranjem sledil odhod proti domu. Domov smo prišli utrujeni, a hkrati zadovoljni nad lepo preživetim tednom. Morski zrak je nedvomno vsem dal še nekaj energije za dober začetek novega šolskega leta.

Anamarija Krajšek, 2. c

Dostopnost