Peterle_1V petek, 28. 9. 2012, nas je obiskal evropski poslanec gospod Lojze Peterle. Obisk, ki smo ga organizirali v okviru obveznih izbirnih vsebin državljanske kulture, je bil namenjen dijakom prvih letnikov in dvema drugima letnikoma.

V prvem delu srečanja je gospod Peterle predstavil evropsko unijo in delovanje njenih institucij, multikulturnost, pomen strpnosti in povezovanja med ljudmi in državami ter priložnosti, ki jih unija ponuja mladim.

Peterle_2V drugem delu srečanja je evropski poslanec odgovarjal na vprašanja dijakov. Dijake je zanimalo, kakšen je njegov delovni dan, s čim se ukvarja, ko ni v službi, koliko jezikov govori, kako se lahko prijavijo na izobraževalne programe v državah članicah in na razpise za zaposlitev v institucijah EU, kje lahko najdejo potrebne informacije in še marsikaj zanimivega.

Srečanje dijakov z evropskim poslancem se je začelo z obema himnama in je v sproščenem in prijetnem vzdušju trajalo devetdeset minut. Zadovoljni so bili tako dijaki kot evropski poslanec.

Milena Gerbec, prof.

Dostopnost