Bodi1Dijaki Gimnazije Jesenice smo se v petek, 21. 9. 2012, po pouku z vlakom odpeljali proti Ljubljani, da bi si ogledali le še dober mesec trajajočo razstavo Razkrita telesa – Bodies Revealed. Na razstavi so bili prikazani secirani primerki pravih teles in njihovih delov.

 

 

Bodi2Najprej so nas opremili z avdio vodniki, ki so nam ogled dopolnili z razlago. Vstopili smo v labirint steklenih posod. Vsebovale so človeške organe in njihove prereze in nam omogočili najlepši vpogled v zgradbo in delovanje le-teh. Videli smo ogromno zanimivosti, kot so prava pljuča kadilca in seveda nekadilca, pravi prerez telesa na več delov, ki so predstavljali kot slike magnetne resonance, najmanjše kosti v telesu – ušesne koščice – nakovalce, stremence in kladivce, prave primere človeških zarodkov in ogromno primerov stoječih teles, ki so v popolnosti prikazovala zgradbo človeka.

Ogled je bil izjemno zanimiv in poučen, saj smo lahko z njim le še poglobili naše znanje o človeku, ki smo ga prejeli pri urah biologije.

Matic Noč, 3. B

Dostopnost