670x420_KSP_PZS-EMPrvenst-Gemozac-Domen_Skofic-mladinski_evropski_prvak-foto_Borut_Kavzar-3crpmDijak 4. Š Gimnazije Jesenice, Domen Škofic, je postal mladinski evropski prvak v športnem plezanju. Prvo mladinsko evropsko prvenstvo v težavnosti je pretekli konec tedna potekalo v francoskem Gemozacu. Udeležilo se ga je 316 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi 13 slovenskih reprezentantov. Domen je najvišje splezal finalno smer ter zmagal med športnimi plezalci.

Lani je bil naš dijak svetovni prvak v težavnostnem plezanju med kadeti, kar je izreden dosežek. Letos uspešno tekmuje v mladinskem evropskem pokalu  in svetovnem pokalu v težavnostnem plezanju med člani. Letos je Domen osvojil tudi naslov svetovnega mladinskega podprvaka, se uvrstil v finale in osvojil osmo mesto na svetovnem pokalu v Atlanti v ZDA med člani, na Rockmastru članov v kitajskem mestu Wuijang pri Šanghaju pa kar drugo mesto. Glede na to, da je po starosti mladinec in najmlajši tekmovalec med člani, je to izjemen uspeh.

V letošnjem letu je za njim že 20 mednarodnih tekem. Čakata ga še dve pomembni tekmi, svetovni in tudi evropski mladinski pokal. Obe prireditvi bosta v Kranju, prva bo 17. in 18. novembra, druga pa 24. in 25. novembra. Vabimo vas na ogled obeh tekem, ki bosta potekali v športni dvorani Zlato polje (Tehnični šolski center Kranj).

Domen ni samo vrhunski športnik, ampak tudi izredno prizadeven in vesten dijak. Odlično usklajuje vse svoje šolske in športne obveznosti.

 

Za odlične uvrstitve mu iskreno čestitamo!

Dostopnost