pd2V sredo, 14. 11. 2012, je na Gimnaziji Jesenice potekal projektni dan ali dan odprtih vrat za druge letnike na temo voda. Povabili smo tudi učence gorenjskih osnovnih šol. Prišlo je 81 učencev in deset spremljevalk iz desetih osnovnih šol.

Dijaki so med projektnim dnevom spoznali drugačen, sodoben način učenja, za devetošolce pa je bil to prvi stik z gimnazijo.

V uvodnem delu v telovadnici je devetošolce in njihove spremljevalke najprej pozdravila ravnateljica mag. Lidija Dornig. Dijaki Anamarija Krajšek, Vid Jeraša, Primož Mirtič Dolenc in Alja Wolte Sula pa so jim z besedo, glasbo in filmom predstavili dogajanje na projektnem dnevu. Ob koncu uvodnega dela so učenci v spremstvu naših dijakinj in dijakov odšli v razrede in v obe telovadnici, kjer so lahko sodelovali pri pouku. Tako so spoznali delo pri različnih predmetih.

Na zaključnem delu so dijaki na kratko predstavili rezultate svojega dela. Devetošolci pa so izpolnili evalvacijske vprašalnike. Rezultati so pokazali, da jim je bilo na naši šoli zelo všeč in da so se veliko novega naučili. Dan odprtih vrat pa je nekatere devetošolce že tudi prepričal, da se bodo vpisali na našo šolo.

Z besedo, glasbo in filmom so se Anamarija, Vid, Alja in Primož v imenu naše šole poslovili od devetošolcev in njihovih spremljevalk. Ravnateljica mag. Lidija Dornig pa je devetošolcem zaželela nasvidenje septembra.

Hvala Anamariji za čudovito vodenje uvodnega in zaključnega dela. Hvala Vidu, Alji in Primožu za enkratne glasbene točke. Hvala dijakinjam in dijakom, ki so spremljali devetošolce in njihove spremljevalke.

Hvala devetošolcem in njihovim spremljevalkam za obisk.

Hvala tudi vsem, ki so sodelovali pri izvedbi projektnega dne. S skupnimi močmi smo izvedli tak dan, da si ga bomo z veseljem zapomnili.

pd4

 

pd1

 

pd3

 

 

 

 

Milena Gerbec, prof.

Dostopnost