2DramskiŽe drugič se je v Gledališču Toneta Čufarja dvignil zastor za Dramski festival Gimnazije Jesenice – medrazredno tekmovanje gledaliških predstav. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne predstave in s tem spodbuditi razvoj in rast gledališke dejavnosti na gimnaziji.

Na sporedu so bile štiri predstave, tri od teh v tekmovalnem programu. Prvi so nastopili Trmoglavci, ki so uprizorili Ukročeno trmoglavko, ki jo je po Shakespearjevi komediji priredila Manca Ropret, režirala pa Katarina Mlinarec. Iva Ramuš Cvetokovič je s skupino 3.a uprizorila Svetlo prihodnost, ki jo je sama napisala in zrežirala. Nadini Angelchky: Gospodje B.,P., M., in prijatelji pa so povezali Grimmovo Sneguljčico in starogrško pesnico Sapho v komediji: Sapfo vrača udarec 6D. Posebnost je bila četrta predstava, uprizoritev Teatra Prof, v kateri so profesorji zaigrali satiro Frana Milčinskega Iz deveti deželi.

Uprizoritve je spremljala žirija, v kateri sta bila dva profesorja z jeseniške gimnazije, dve dijakinji ter predstavnika ljubiteljskega in poklicnega gledališča. Nagrade so prejeli: za najboljšo predstavo Ukročena trmoglavka, za najboljšo žensko vlogo Nika Ferbežar za Katarino v Ukročeni trmoglavki, za najboljšega igralca Rok Poklukar za vlogo Direktorja v Svetli prihodnosti, za najboljšo stransko vlogo Anja Erlah, za najboljše dramsko besedilo Iva Ramuš Cvetkovič. Najboljša scena je bila v Ukročeni trmoglavki, najboljša kostumografija delo Tjaše Škrjanc in Sare Muschet. najboljša koreografinja Tina Šaula, najboljši gledališki list pa je imela predstava Sneguljčica Sapfo.

fotogalerija [foto andrej m.]foto_vec

Dostopnost