Elina3Spoštovane dijakinje in dijaki!

Pridružili smo se zbiranju zamaškov za triletno deklico Elino iz Ljubljane, ki ima cerebralno paralizo in druge zdravstvene težave. Elina in njena mama potrebujeta finančna sredstva za večje, prilagojeno vozilo in strokovne terapije, ki jih deklica potrebuje vsak dan.

Prosim vas, da še naprej vestno zbirate zamaške v za to namenjeno škatlo na hodniku v prvem nadstropju. Naj vam ne bo težko odviti zamaška s plastenk, ki jih mečete v koš za embalažo. Poleg tega koša se nahaja tudi škatla za zamaške!!!

Več o Elinini akciji si lahko preberete na spletni strani človekoljubnega dobrodelnega društva UP z Jesenic.

Še nekaj o zamaških. Zbiramo zamaške od sokov, vode, mleka, tekočih jogurtov, čokoladnih namazov, šamponov, gelov za tuširanje, lakov za lase, deodorantov, tekočih pralnih praškov in čistil, mehčalcev, zdravil oziroma vse tiste, ki imajo oznako PP ali PE oz. znak za reciklažo. Prepovedani so zamaški z oznako PS (polistiren). Zamaški naj bodo predhodni sprani z vročo vodo.
Zamaški so narejeni iz posebne plastike, ki jo je možno reciklirati. Zbrane zamaške bo odkupilo podjetje MPI reciklaža, denar od zamaškov pa bo družinica porabila za nakup pripomočkov in prilagojenega avtomobila. Tona zamaškov stane 300 EUR. Zdaj veste, zakaj potrebujemo vašo pomoč pri zbiranju.

S svojim marljivim zbiranjem boste zagotovo spodbudili tudi druge, da ne bodo zamaškov odvrgli v smeti. Vsak shranjen zamašek je pomemben za prve korake deklice Eline.

Pripravila: Natalija Bohinc Zaveljcina, prof.

Dostopnost