Zemlja_podelitevZemljo so nam posodili otroci – vseslovenski raziskovalni projekt za zadnje triade osnovnih šol in dijake srednjih šol ob dnevu Zemlje (22. april)

Iskreno čestitam dijakinjam Ivi Ramuš Cvetkovič, Kaji Novosel, Kaji Sušnik, Almi Bešić, Šejli Mujagić, Neži Žemlja, Daši Robič in Jeri Šebat za zmago v projektu »Zemljo so nam posodili otroci 2012/13«. Zmagale so v kategoriji »Neobremenjevanje okolja«. Priznanje jim je podelilo Društvo Planet Zemlja.

Pomen tega projekta je v ozaveščanju ljudi, da lahko vsi prispevamo k ohranitvi narave z upoštevanjem pravil trajnostnega razvoja. Eden od načinov ohranjanja narave je tudi recikliranje odpadnih nagrobnih sveč, s čimer se ukvarja jeseniško podjetje Plastkom.

Reciklirajmo odpadne materiale in tako dobljene sekundarne surovine uporabimo ponovno v drugačnih oblikah. Pri tem pa uporabljajmo čisto tehnologijo, ki ne bo onesnaževala okolja. Podjetje Plastkom je eno takih podjetij.

Za konec pa preberite še del teksta, po katerem so dijakinje v Plastkomu posnele film, s katerim so zmagale: »Dolgo onesnaževali so ljudje ta svet in dolgo ga bodo čistili. A so na dobri poti. Morda bo drugo leto bolje. Počakajmo, veliko je vesolje …«

Mentorica: Milena Gerbec, prof.

Dostopnost