mepi_13_41V nedeljo, 21.4.2013, smo se mepijevci v spremstvu naše mentorice Andreje Kosem Dvoršak odpravili na kondicijski pohod z dodatnima aktivnostma:

opazovanje narave in team-building, šotora pa zaradi blatnega terena nismo postavili. To opravilo smo prestavili na čas, ko bo bolj suho vreme. Kljub slabim vremenskim napovedim nas je večino poti spremljalo sonce.

 

mepi_13_42mepi_13_43mepi_13_44mepi_13_45Naša pot se je začela ob 8. uri zjutraj. Na žalost smo se zbrali le trije dijaki in se izpred zdravstvenega doma na Jesenicah odpravili čez Pejce na vrh Mirce, od koder smo imeli lep razgled na dolino z Jesenicami in Hrušico. Nadaljevali smo proti Črnemu vrhu, kjer smo naredili kratek postanek, nato pa krenili proti še vedno zasneženemu Španovemu vrhu (1.361 m), od koder se nam je odprl prelep razgled na Julijske Alpe. Ko smo se naužili razgleda in si odpočili, smo se malo po čevljih malo pa po zadnji plati oddrsali navzdol do poti, ki vodi proti Javorniškemu Rovtu, ki pa je bila k sreči že kopna, le tu in tam je še ležala zaplata snega. Le kakih 100 metrov od zadnjega vikenda nas je na poti čakalo presenečenje v obliki črnega planinskega gada, ki se je, ko nas je začutil, urno umaknil k štoru, nato pa mirno počakal, da smo ga slikali. Pot nas je nekaj časa vodila po goli rebri, nato pa po zasneženem gozdu in grapi, ki nas je pripeljala do vasi Javorniški Rovt. Na razpotju smo se odločili, da ne gremo na Pristavo, raje smo takoj zavili proti Jelen kamnu, še prej pa sedli na deblo in pomalicali. Sledili smo markacijam, ki so nas pripeljale na sam vrh Jelen kamna, nato pa je sledil zelo strm spust, varovan z jeklenimi vrvmi, proti Jesenicam. Vso pot so nas spremljale pisane spomladanske cvetlice: trobentice, teloh, jetrnik, vijolice, podlesne vetrnice in dišeči volčin. Čez deroče potočke (taljenje snega) smo se končno prebili do Ukove. Naš pohod se je zaključil ob 14:00, ko smo se po šestih urah hoje utrujeni in lačni vrnili domov.

Preživeli smo lep in zanimiv dan v naravi, nadihali smo se svežega zraka, naužili lepega razgleda in se bolje spoznali v ekipi. Tisti dan smo ustvarili veliko spominov, ki jih bomo pomnili še dolgo časa.

MEPI, S.K

Dostopnost