5mepi1

V soboto, 18. 5. smo se že zgodaj zjutraj napotili na vlak do Mosta na Soči. Od tam smo se z avtomobilom napotili do pokopališča, kjer se je naša poskusna odprava šele začela. Naša skupina, imenovana Astronavti, je bila prva, tako da smo se prvi odpravili na pot.

Hodili smo dokaj hitro, zato smo bili kmalu že daleč pred ostalimi. Na vsaki kontrolni točki smo se za trenutek ustavili, pomalicali in si izmenjali nahrbtnike, saj so bili kar težki. Kljub pomoči domačinov in odlični navigaciji sošolca, smo se vseeno kmalu med predzadnjo in zadnjo kontrolno točko izgubili. Po gozdu smo tavali približno tri ure in končno naleteli na pot, ki je vodila v dolino in kmalu smo našli še profesorje. Ker smo bili zelo utrujeni, smo malce posedeli in kmalu postavili šotor in viseče mreže za  spanje. Po nekaj minutah je bila pečena še večerja, ki se je po takem napornem dnevu  zelo prilegla.

5mepi2Naslednji dan smo vstali že ob petih zjutraj, da bi prej prišli na cilj. Pot je bila veliko boljša kot prejšnji dan. Kmalu pa so se na nebu pojavili temni oblaki in začele tudi padati dežne kapljice. Takoj za tem smo prejeli še telefonski klic profesorice, ki nam je sporočila, da je plaz odnesel pot. To nam je prekrižalo vse načrte, tako da smo se morali napotiti proti glavni cesti. Med potjo smo srečali tudi gospoda, ki nas je vprašal kam smo namenjeni. Ko je videl, koliko moramo še prehoditi je vztrajal, da nas bo z avtomobilom odpeljal  do naslednje točke, saj je hoja po cesti lahko nevarna. V drugih razmerah tega nebi sprejeli, a smo zaradi dežja sedli v avto in se odpeljali. Potovanje do končne točke pa je spet potekalo kot po maslu. Na koncu smo se še dobili s profesorji, se poslovili in se s starši napotili domov.

Trajanje: 18.5. – 219.5.2013

Trasa: 1. dan: Tolmin kamp – Pokopališče -Gabrje – Selišče – Vrsno – Koseč – Magozd

2. dan: Magozd – Trnovo ob Soči – Log čezsoški – Jablenca

Prehojena pot: 38,5 km

Spremstvo: Andreja Kosem-Dvoršak, Katarina Trontelj

Tija Klincov, 1.B

Dostopnost