celovec2KlagenfurtV torek, 28.5.2013, smo se dijaki prvih letnikov v okviru pouka nemščine odpravili na izlet na avstrijsko Koroško, natančneje v mesto Celovec.

Zbrali smo se ob 11:45 in se z avtobusom odpeljali skozi Karavanški predor do glavnega mesta Koroške. V Celovec smo prispeli ob 13:15. Tam smo imeli uro in pol časa, ki smo ga porabili za reševanje učnih listov iz pouka nemščine ter likovne umetnosti, pa tudi za sprehod po mestu, fotografiranje znamenitosti in ostalo. Ogledali smo si Neuer Platz (Novi trg), Alter Platz (Stari trg), Rathaus (mestna hiša), Pestsäule (kužno znamenje), Kramergasse (ena najstarejših ulic v Celovcu), seveda smo se ustavili tudi v vedno priljubljeni restavraciji McDonald’s.

celovec1Fotografirali smo restavracije in kavarne, povpraševali po koroških specialitetah, in se naučili, kako prositi za račun (”Ich möchte eine Rechnung bitte.”).

Kmalu je bil čas za odhod. Naša naslednja postaja je bilo Vrbsko jezero oziroma Wörthersee. Tam smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga lahko porabili za posedanje v parku, malico,…  Kljub slabšemu vremenu so se nekateri fantje opogumili in celo zaplavali v mrzlem jezeru.

celovec3Prekmalu je prišel čas našega odhoda. Utrujeni, a vseeno dobre volje in z lepimi spomini na izlet smo se odpeljali nazaj domov.

Tamara Šterk, 1.a

Dostopnost