IMG 3566Video na youtube24          Foto na facebook
 

Tretji dramski festival bil je živ. Letos spet in še bolj. Tokrat se je za sodelovanje odločilo kar pet razredov, kar je botrovalo odločitvi, da festival organiziramo v dveh zaporednih večerih. Čarobna sta bila oba!

Prvi večer so se predstavili dijaki 4. a, 2. a in 2. b. Prvi so nas navduševali že v preteklih dveh letih in posledično razvadili, da od njih lahko pričakujemo veliko. In pričakovanja so upravičili. Dijaki slednjih dveh razredov pa so bili novinci festivala. Čeprav neizkušeni so se odlično odrezali, kar nam zagotavlja, da se za prihodnost festivala ne gre bati.

 

Naslednji večer sta se predstavila dva razreda – 4. e prvič, dijake 3. a pa smo lahko na odru občudovali že lani. Aplavzi obema razredoma so bili gromki. Zasluženo.

V izventekmovalnem delu programa smo se nato predstavili še profesorji naše gimnazije – tudi mi že tretjič. Profesorji na deskah gledališkega odra smo drugačni od onih v razredu. Boljši? Slabši? Smešnejši? Manj suvereni?… Vsekakor pa si upamo se na ogled postaviti. In nič nismo hudi, če se dijaki zabavajo (na naš račun). Tokrat skupaj z nami.

 

Vse predstave dijakov so si ogledali člani strokovne komisije – igralki Mojca Funkl in Irena Leskovšek, profesorica Knap in profesor Modrijan ter dijaka Primož Mirtič Dolenec in Andraž Mur. Po tehtnem in strokovno utemeljenem premisleku so nagrade podelili takole:

 

– za najboljšo predstavo:                         4. a (Obisk)

– za naj… igralko:                                   Iva Ramuš Cvetkovič (Obisk)

– za naj… igralca:                                   Rok Poklukar (Obisk)

– za naj… igralca/igralko v stranski vlogi: Domen Arne Jelovčan (Nepopolna zaroka) in

Tina Gabrovec (Nepopolna zaroka)

– za naj… avtorsko besedilo:                   Iva Ramuš Cvetkovič (Obisk)

– za naj… sceno:                                    2. b (Nepopolna zaroka)

– za naj…kostumografijo:                        4. e (Sluga dveh gospodov)

– za naj…gledališki list:                           2. a (Cesarjeva nova oblačila)

– za naj…koreografijo:                            3. a (Sem to, kar sem) 

– posebna nagrada za skupinsko igro:      3. a (Sem to, kar sem)

 

Nagrado za najboljšo igro po izboru gledalcev pa so podelili dijakom 3. a za igro Sem, kar sem.

 

Prav vsi dijaki pa so navdušili s svojo mladostno vnemo, z ustvarjalnostjo, dobro voljo in s korajžo. Čestitke gredo vsem skupaj in vsakemu posebej!

Hvala vsem, ki so omogočili in soustvarili dva krasna večera: Gledališču Toneta Čufarja za strokovno pomoč in prostor, gospe ravnateljici za podporo, dijakinji Špeli za povezovanje programa, gospodu Mežiku za snemanje in montažo predstav, članom komisije. Hvala vsem gledalcem, ki so z ogledom predstav nagradili vse ustvarjalce in hvala vsem ustvarjalcem, ki so s predstavami nagradili vse gledalce. Nesporno pa gre največja zahvala profesorici Mariji Palovšnik, ki je in ostaja srce in duša dramskega festivala.

 

Brez vseh zgoraj navedenih se čarobnost ne bi zgodila. Talija se smehlja…                        

 

Nataša M.

  

Dostopnost