OdličnjakiV ponedeljek, 26. 5. 2014, so dijaki 4. letnikov Gimnazije Jesenice v veliki telovadnici prejeli pohvale in priznanja za svoje delo v šolskem letu 2013/14.

Od 100 dijakov 4. letnikov jih le 5 še ni uspešno zaključilo 4. letnika, zato ne bodo mogli pristopiti na spomladanski rok mature 2014.

Najuspešnejši so bili dijaki 4. evropskega oddelka, ki so dosegli 100 % učni uspeh.

Še posebej se veselimo s 17 dijaki, ki so v 4. letniku dosegli odličen učni uspeh in 33 dijaki, ki so dosegli prav dober učni uspeh.
Med maturanti je 11 dijakov, ki so bili vsa štiri leta odlični:
Jernej Dolar, Neža Pristov, Iva Ramuš Cvetkovič, Daša Robič in Neja Zore iz 4. A, Juš Kosmač, Lara Kupljenik, Anže Meden, Matic Noč iz 4. B, Zina Ravnik iz 4. E in Tom Cvetkovič iz 4. Š.

Brez tako odličnih dijakov in profesorjev naša gimnazija ne bi tako uspešno sodelovala v številnih projektih in na natečajih ne bi pa bilo tudi številnih dogodkov na naši gimnaziji. Če se samo spomnimo čudovitih dramskih predstav na Dramskem festivalu in predstave Gimnazijskega teatra, umetniškega večera, humanitarnih dejavnosti in korektnega sodelovanja v dijaški skupnosti.

Vse svoje znanje in sposobnosti so pokazali na številnih tekmovanjih iz znanj in športnih tekmovanjih. Dijakinje in dijaki naše gimnazije so v tem šolskem letu realizirali 642 nastopov na šolskih, 180 na regijskih in 265 na državnih srednješolskih tekmovanjih.
Na državnih tekmovanjih iz znanj so dijaki naše gimnazije ob mentorstvu profesorjev osvojili 226 bronastih, 39 srebrnih in 18 zlatih priznanj.
Najbolj odmevni rezultati dijakov 4. letnikov:
Dijaki 4. A razreda so se s predstavo Ive Ramuš Cvetkovič OBISK uvrstili na regijsko srečanje mladinskih dramskih skupin.
Na natečaju Evropa v šoli je Matic Noč iz 4. B osvojil 1. mesto.
Tinkara Vozel, Zala Markelj in Julija Ržišnik iz 4. E so za svojo raziskovalno nalogo prejele Krkino priznanje.
Na državnih tekmovanjih iz znanj sta Kaja Novosel in Iva Ramuš Cvetkovič iz 4. A osvojili zlato Cankarjevo priznanje, Anže Meden iz 4. B zlato Preglovo priznanje, Rok Poklukar iz 4. A zlato priznanje na tekmovanju mladih zgodovinarjev.
Žiga Dvoršak iz 4. A, Matej Neumann in Matej Gorišek iz 2. C so prejeli bronasto priznanje za sodelovanje v projektu MEPI.

Najuspešnejši maturant na tekmovanjih znanj je Juš Kosmač iz 4. B, ki je osvojil zlato Preglovo in zlato Vegovo priznanje. Poleg tega pa se je z odličnimi nastopi na državnem tekmovanju za Vegovo priznanje uvrstil v ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na 55. Mednarodni matematični olimpijadi (3. – 13. 7. 2014, Cape Town, Južnoafriška republika).

Dijakom in dijakinjam 4. letnikov želim veliko uspeha na maturi, dijakom nižjih letnikov pa uspešen zaključek letnika.

ravnateljica
mag. Lidija Dornig

 

4A

4B

4E

4Š Podelitev Juš Podelitev mepi

 

 

 

 


 
 
 

Dostopnost