V torek, 13. 5. 2014, so nas obiskali dijaki srednje šole ˝Đura Jakšić˝ Rača iz Srbije, ki so se v času njihove ekskurzije ustavili tudi pri nas.

Pred Gimnazijo Jesenice so se pripeljali okoli 9. ure, kjer jih je čakal topel sprejem naše ravnateljice mag. Lidije Dornig.

Najprej smo se odpravili v eno od učilnic, kjer je profesorico iz Srbije čakalo presenečenje (prijatelja iz Srbije, ki živita v Sloveniji). Nato smo se odpravili na ogled šole. Pokazali smo jim najnovejše učilnice, računalnico, potek pouka, opremo na šoli. Dijaki in profesorji so bili nad našo gimnazijo zelo navdušeni.
Sledila je predstavitev naše šole. Ravnateljica jim je povedala o vseh oddelkih in v čem se razlikujejo, o načinu delovanja šole, obveznih predmetih, pouku… Dijaki so izvedeli tudi za različne dejavnosti, ki potekajo na šoli, za šprotne in kulturne dneve, tabore in prireditve, ki jih organizirajo dijaki. Pohvalili pa smo se tudi z uspehi naših dijakov, z našimi zlatimi maturanti in ostalimi uspehi naše šole.
Po predstavitvi so dobili malico in naše publikacije, odpeljali pa smo jih še v malo in veliko telovadnico. Medtem ko so profesorji odšli z ravnateljico v zbornico, sem ostala z dijaki. Takoj smo izmenjali par besed. Povedali so, da so nad šolo navdušeni in da je res lepa. Nekaterim je bila najbolj všeč računalnica, drugim učilnice s pametno tablo, tretjim pa na splošno vse.

Čeprav je bil ta dan mračen in deževen, ni pokvaril vzdušja in našega druženja. Dijaki so na šolo prinesli prav posebno atmosfero in si z zanimanjem ogledovali šolo. Razvile so se nove prijateljske vezi in novo sodelovanje s srednjo šolo iz Srbije. Tako oni kot mi upamo, da se tudi dijaki naše šole nekega dne odpravimo k njim na obisk.

Hvala dijakom in profesorjem za obisk, gospe ravnateljici pa za priložnost biti del tega dneva.

Adrijana Šučur, 2. B

Dostopnost