ing 8spletna

Gimnazija Jesenice je ena od nekaterih šol, ki se je pridružila projektu Inženirji bomo!, katerega pokrovitelj je Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Namen projekta je promocija tehničnih in naravoslovnih poklicev in inovativnosti med dijaki četrtega letnika. Mlade navdušiti za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki nas bo vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti.

 

Dijakom bo v pomoč pri vprašanjih: Katero fakulteto izbrati? Kako se odločati o poklicu? In zakaj morda ubrati inženirsko pot? Kakšne so možnosti za zaposlitev in zakaj so pomembne iskrice v očeh? Kako uspeti z inovacijo, kako pustiti pečat?

 

Dijaki so imeli tako v sredo, 28.1. 2015, priložnost spoznati nekaj vrhunskih znanstvenikov oz. inženirjev, spoznali so njihovo delo, študijsko in življenjsko pot. Pogovor je bil zares zanimiv, sproščen, duhovit, poln koristnih informacij za mlade, saj si redkokateri predstavljajo, kaj sploh počne npr. metalurg, strojnik, elektrotehnik..sogovorniki so dijakom dali kar nekaj dobrih nasvetov, predvsem to, naj bodo drzni, prodorni, radovedni in naj sledijo svojim željam, se dokazujejo in razvijajo na področju, kjer so najbolj uspešni. Z nami so bili dr.Maja Bračič Lotrič iz podjetja Iskra Impuls, Blaž Bedenčič iz podjetja Eltec Petrol z Bleda, dr. Matevž Fazarinc iz razvojnega centra SIJ Jesenice (Acroni), izr.prof.dr. Gregor Geršak iz Fakultete za elektrotehniko, dr. Larisa Brojan iz Fakultete za arhitekturo, prejemnica AdFutura štipendije.
Vsem se iskreno zahvaljujemo za obisk na naši šoli.

 

Koordinatorica projekta
Natalija Bohinc Zaveljcina

Dostopnost