Bazar 

V ponedeljek, 14. 12. 2015 je od 9. 00 do 17.00 potekal božično-novoletni bazar, ki je že stalnica na naši šoli. Družili so se dijaki, njihovi starši, profesorji in občani Jesenic. Že drugič pa je potekal na stojnicah na Trgu Toneta Čufarja, ker je bil namenjen tudi občanom Jesenic. Dijaki so pokazali kaj vse lahko sami naredijo. V šolskem laboratoriju so izdelovali mila, kreme in pripravljali mešanice čajev. Izdelali so tudi različne uporabne in okrasne izdelke, voščilnice, pekli palačinke in vaflje. Prostovoljne prispevke, ki so jih dijaki dobili za svoje izdelke, so dali v šolski sklad. S temi sredstvi bodo pomagali dijakom iz socialno šibkih družin, da se bodo tudi oni lahko udeležili šolskih ekskurzij ali drugih dejavnosti.

Bazar15 (7)

Foto

Božično-novoletni koncert

 Bozic15 (8)

V ponedeljek, 1412. 2015 je bil ob 17.00 tudi tradicionalni božično-novoletni koncert. Pevski zbor profesorja Janka Pribošiča Gimnazije Jesenice, dijaki recitatorji in komorne zasedbe so s svojim odličnim programom navdušili občinstvo. Občudovali smo španski ples, prisluhnili Jingle bells, Zvezdam na nebu, poeziji Neže Mauer, Maje Vidmar, Brede Jelen Sobočan, Shostakovichemu Preludiju, poslušali smo poezijo Borisa A, Novaka in Marka Pavčka. Uživali smo v pesmi En poljub in pesmih našega Ansambla gimnazijske viže. Našteto je samo del programa. Preživeli smo lep večer.

Prostovoljne prispevke bomo dali v šolski sklad za pomoč dijakom iz socialno šibkejših družin.

Foto

Dobrodelni obiski v domovih za starejše občane

V decembru so naši dijaki obiskali tri domove za starejše občane: Zavod sv. Martina v Bohinju, Dom dr. Franceta Berglja na Jesenicah in Dom starejših občanov Viharnik v Kranjski Gori. Dijaki so starejšim občanom pripravili božično-novoletni program in jim tako polepšali dan.

Dostopnost