V četrtek, 10.3., je Gimnazijo obiskala avtorica Zlatinega dnevnika, Zlata Filipovič. Naša šola je bila edina, ki jo je obiskala na svojem kratkem postanku v Sloveniji.

zlata (4)      zlata (1)

zlata (2)      zlata (3)

zlataPredavanje je potekalo v angleščini, saj pisateljica že dalj časa živi na Irskem. Z nami je delila svojo življenjsko zgodbo, ki jo je zaznamovala vojna v Sarajevu, razkrila pa nam je tudi okoliščine, ki so pripeljale do nastanka in izdaje njenega dnevnika, ki ga je kot otrok začela pisati tik pred začetkom vojne in ji je predstavljal uteho pred zunanjim dogajanjem. Čeprav je bila zgodba Zlate Filipovič do tedaj marsikomu še nepoznana, smo si dijaki  s pomočjo njenega pripovedovanja ustvarili živo predstavo vojne in posledic, ki jih ima lahko le ta na ljudi. Predavanje je bilo zelo ganljivo, kanček humorno, ter hkrati aktualno, ker zgodbo lahko povežemo s trenutnim dogajanjem na Bližnjem vzhodu.

Avtorici želimo še veliko ustvarjalnih trenutkov in uspešnih predavanj, ki bodo odprla oči mnogim, kot nam jih je ona s svojo zgodbo.

Melanie Krištofelc, Elvisa Smajlovič – 2.A.

Dostopnost