Mednarodna matematična olimpijada (MMO) je svetovno prvenstvo iz matematike za srednješolce, na katerem sodeluje preko 100 držav z vseh petih kontinentov.
Letošnja, 58. mednarodna matematična olimpijada,  bo potekala od 9. do 16. julija 2016 v Hong Kongu.

Andraž

Andraža podpira tudi njegov razred 2.a.

Merila za uvrstitev v državno matematično olimpijsko ekipo, ki jo sestavlja le šest tekmovalcev, so visoka. Vse zahtevne naloge  izbora je uspešno opravil naš odlični in vsestranski dijak 2. a razreda, Andraž Maier, ki je zaradi svojih dosežkov postal član letošnje slovenske državne matematične olimpijske ekipe.

Zelo smo ponosni  na njegovo uvrstitev na matematično olimpijado in julija bomo držali pesti za čim boljši rezultat!  Andražu za vse uspehe iskreno čestitamo!

Andraž Maier se je v letošnjem šolskem letu udeležil različnih tekmovanj:

Na državnem tekmovanju iz matematike  je dosegel Zlato priznanje in tretjo nagrado. Izbran je bil za  Sredozemsko  matematično  tekmovanje, ki je bilo  14. maja v Ljubljani, uvrstil pa se je tudi na Srednjeevropsko matematično olimpijado, ki bo avgusta v Avstriji.

Na državnem Stefanovem tekmovanju iz fizike  je dosegel Zlato priznanje in tretjo nagrado.

Na državnem tekmovanju iz znanja astronomije je dobil Zlato Dominkovo priznanje, zato je bil povabljen tudi na 23. sanktpeterburško mednarodno astronomsko olimpijado, kjer je prejel bronasto priznanje.

Aktiv matematikov Gimnazije Jesenice

Dostopnost