Za nami je še zadnja odprava v štirih letih. Kljub sprva drugačnim načrtom, smo se pridružili zlati odpravi Šolskega centra Kranj, ki je od sredine avgusta 2016 gostil fante in dekleta iz Mauritiusa.

V prvih dneh po prihodu gostov iz Mauritiusa smo najprej izpeljali projekt “Neznani prijatelj”, ki ga je prav tako treba opraviti na zlati stopnji programa MEPI. Dva dni smo preživeli v Varstveno delovnem centru (VDC) Kranj, dva dni pa v VDC Škofja Loka. Pomagali smo pri dejavnostih v centru in se družili z njihovimi stanovalci.

Sledilo je načrtovanje in izvedba naše skupne štiridnevne zlate odprave.

Pot nas je vodila iz Kranja čez Sv. Jošt in Sv. Mohor do Dražgoš ter nato čez Ratitovec, Soriško planino in Koblo do Ukanca. Vse štiri dni nas je na poti spremljalo lepo, toplo avgustovsko vreme. Na poti smo spoznavali naše kraje, jih predstavili našim prijateljem, ki niso vajeni hribov in  jih seznanili tudi z lokalnimi dobrotami – zaseka v Dražgošah, borovnice, maline, slive, ki jih na Mauritiusu ne poznajo.

Po naporni štiridnevni poti smo v soboto popoldne prišli v Ukanc, kjer je bil cilj naše zlate odprave.

Na koncu smo imeli še zadnje druženje v Tehniškem centru Kranj, kjer smo našo odpravo predstavili, se še zadnjič podružili s prijatelji iz Mauritiusa ter varovanci VDC Kranj.

m1 m2

m3 m4

m5 m6

m7

Dostopnost