Spoštovane dijakinje, spoštovani dijaki, naši dijaki David, Rok in Gaja bodo sodelovali v oddaji »Gymnasium.eu«, ki bo dne 14. 12. 2016 ob 20.00  v živo potekala na prvem programu Radia Slovenije.

gy

V okviru oddaje Gymnasium.eu bosta potekali dve tekmovanji:

  • radijsko tekmovanje v razpravi med pari šol v oddaji in
  • tekmovanje v spletnem debatiranju med posamezniki, po oddaji.

Vzporedno z oddajo na radijskih valovih poteka tudi spletna debata. Najboljšega spletnega debaterja bo vsak tekmovalni teden izbrala pisarna slovenskega evropskega poslanca, ki sodeluje v tej oddaji. Tedenski zmagovalec prejme praktično nagrado: zvočno postajo. Na koncu sezone pa bomo od vseh tedenskih nagrajencev dobili tudi najboljšega spletnega zmagovalca sezone. Nagrajen bo z novim pametnim telefonom iPhone 7.

Pogovori v oddaji so namenjeni mladim, ki bodo tako lahko pokazali svoje znanje in govorniške sposobnosti. Tema o kateri bodo debatirali dijaki je VROČE –  HLADNO ČEZATLANTSKO ZAVEZNIŠTVO. Poslušajte oddajo ter glasujete za dijake Gimnazije Jesenice.

V mobilni aplikaciji je na voljo prav vse v zvezi s projektom Gymnasium.eu: spored oddaj, sodelujoči, pravila, napoved prihodnje oddaje in najbolj pomembno oddajanje vprašanj med oddajo, glasovanje in spletna debata.  Namestite jo lahko vsi, ki želite sodelovati in se tudi potegovati za nagrade. Spletne debate se lahko udeležite kot posamezniki.

Med oddajo lahko postavljate vprašanja. Predvsem pa glasujte.

 

Glasovanje:

  1. Preko spleta: https://gymnasium.rtvslo.si/www/
  2. Preko mobilne aplikacije Gymnasium.eu

Registrirate se sami. Aplikacija je hkrati tudi registracija. Za postavljanje vprašanj in spletno debato morate biti registrirani. Za glasovanje ne.

  • iPhone telefoni z operacijskim sistemom iOS. Aplikacija zaenkrat še ni na voljo v trgovini App Store. Do takrat jo lahko odprete v brskalnikih na povezavi: http://rtv.si/160a
  • ostali mobilni telefoni z Windows 8 ali novejšim operacijskim sistemom. Aplikacijo lahko odprete tako, da v brskalnikih odprete povezavo: http://rtvs.si/160a

 

Glasujte za Davida, Gajo in Roka!

 

radio (1) radio (2)
Spoštovane dijakinje, spoštovani dijaki, spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, David, Gaja in Rok so 14. 12. 2016 odlično zastopali našo šolo na radijskem tekmovanju v razpravi med pari šol na temo VROČE –  HLADNO ČEZATLANTSKO ZAVEZNIŠTVO.

Vzemite si sekundo časa in glasujte za Gimnazijo Jesenice. Več informacij je na spletni strani šole. Najlepša hvala

David, Gaja in Rok,

mentorici vam še enkrat  iskreno in z veseljem čestitava!

.

 Glasovanje:

  1. Preko spleta: https://gymnasium.rtvslo.si/www/
  2. Preko mobilne aplikacije Gymnasium.eu

 

Profesorici: Milena Gerbec in Renata Knap

Dostopnost