Dijaki z mentorji so pripravili številne izdelke za dobrodelni bazar, katerega izkupiček bo namenjen za  pomoč dijakom iz socialno šibkejših družin, da se bodo tudi oni lahko udeležili šolskih ekskurzij ali drugih dejavnosti.

Bazar 

Bazar (1)Občina Jesenice in Zavod za šport sta nam omogočila, da smo v torek, 13. 12. 2016, od 10.00 do 17.00  na Trgu Toneta Čufarja priredili že tradicionalni  božično-novoletni bazar. Dijaki so pokazali, kaj vse lahko naredijo sami. V šolskem laboratoriju so izdelovali mila, kreme in pripravljali mešanice čajev. Izdelali so tudi različne uporabne in okrasne izdelke, voščilnice, pekli palačinke in vaflje. Poleg že tradicionalnih izdelkov za božično-novoletni čas pa smo se odločili tudi za izdelavo stenskega koledarja. Dijaki so z mentorico profesorico Sonjo Janša Gazič izdelali slike, vezane na tematiko posameznega meseca.  Pri oblikovanju in sami izdelavi koledarja nam je pomagalo podjetje Medium iz Žirovnice.

 

Bazar (8) Bazar (11)

 

Božično-novoletni koncert

koncert (31)V sredo, 2112. 2016, je bil ob 18.00 v Gledališču Toneta Čufarja tradicionalni božično-novoletni koncert. Pevke in pevci zbora profesorja Janka Pribošiča Gimnazije Jesenice so nam prihajajoče praznike polepšali z božičnimi pesmimi, ki prinašajo želje sreče, zdravja in ljubezni. Dijaki so se poskusili tudi kot igralci v odlomku iz pridige Janeza Svetokriškega Na noviga lejta dan, glasbeniki, pianisti in pevci, pa so nas s filmsko glasbo popeljali v domišljijo. S svojim odličnim programom so vsi navdušili občinstvo. Preživeli smo čudovit večer, na katerem so naši dijaki umetniki ob podpori mentorjev pokazali svoje talente. Celoten program si lahko ogledate na gledališkem listu, ki je v priponki.

Prostovoljne prispevke, zbrane na prireditvi, bomo namenili v šolski sklad naše gimnazije.

koncert (56) koncert (75)

Dobrodelni obiski v domovih za starejše občane

V decembru so naši dijaki obiskali tri domove za starejše občane: Zavod sv. Martina v Bohinju, Dom dr. Franceta Berglja na Jesenicah in Dom starejših občanov Viharnik v Kranjski Gori. Dijaki so starejšim občanom pripravili božično-novoletni program in jim tako polepšali dan.

Dostopnost