Podelitev spričeval in pohval za 4. letnike. Srebrni znak Gimnazije Jesenice so prejeli: Tjaša Pintar, Tjaša Češek, Anja Mandeljc, Luka Prezelj, Noel Gregori in Aljaž Stopar.

 

Na naši gimnaziji je letos 83 maturantov, po razredih so dosegli naslednji uspeh:

A: 96,3 % – 1 dijak je neocenjen
B: 96,7 % – 1 dijakinja je neocenjena
Š: 88,5 % – 1 dijak ima en popravni izpit in 2 dijaka sta neocenjena.

Skupni uspeh v 4. letnikih je 93,82 %, kar pomeni, da 5 dijakov  ne bo moglo pristopiti k maturi v spomladanskem roku. Vendar upam, da se bodo tudi ti potrudili in opravljali maturo v jesenskem roku.

Še posebej se veselimo s trinajstimi dijaki, ki so dosegli odličen učni uspeh in enaintridesetimi, ki so dosegli prav dobrega.
Med maturanti je osem dijakov, ki so bili vsa štiri leta odlični:

Blaž Žerjav Jereb, Manja Vidic in Neža Žerjav iz 4. A, David Cerkovnik, Tjaša Češek in Manca Novak  iz 4. B  ter Rok Tomaž in David Jovanovič iz 4. Š.

Vse svoje znanje in sposobnosti so dijaki pokazali tudi na številnih tekmovanjih iz znanj in športnih tekmovanjih.

Najuspešnejša na tekmovanjih iz znanj je bila Neža Žerjav iz 4. A, ki je osvojila zlato Preglovo priznanje in Noel  Gregori iz 4. A, ki je osvoji zlato priznanje na tekmovanju iz logike.

Tim Pahor iz 4. Š je postal državni prvak na srednješolskem tekmovanju v judu in Eva Kanalec iz 4. A v alpskem smučanju.

Manca Novak  in Zala Serianz iz 4. B sta za svojo raziskovalno nalogo prejeli Krkino nagrado.

Brez maturantov ne bi tako uspešno sodelovali v  projektih in na natečajih ter ne bi bilo številnih dogodkov na naši gimnaziji. Če se samo spomnimo  čudovitih dramskih predstav,  umetniškega večera, božično-novoletnega koncerta, humanitarnih dejavnosti  in korektnega sodelovanja v dijaški skupnosti.

Ko se vsi zberemo na podelitvi nagrad in priznanj četrtošolcem, podelimo tudi srebrni znak dijakom naše gimnazije, ki so v šolskem letu dosegli odlične rezultate na tekmovanjih iz znanja in športa.

Letos so srebrni znak Gimnazije Jesenice prejeli:

  • Tjaša Pintar iz 4. Š za nastop na letnih OI v Riu de Janeiru 2016 kot članica štafete 4×200 m  v plavanju,
  • Anja Mandeljc iz 3. Š za osvojeno 1. mesto na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Erzurumu v Turčiji v teku na smučeh,
  • Luka Prezelj in Noel Gregori iz 4. A ter Andraž Stopar iz 3. B za osvojeno 3. mesto  na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Erzurumu v  curlingu,
  • Češek Tjaša iz 4. B za nastop na olimpijadi znanja iz geografije na mednarodnem tekmovanju v Beogradu.

Lansko leto sta za dosežke na tekmovanjih že prejela srebrni znak in v tem šolskem letu ponovno izpolnila pogoje  zanj:

  • Vita Lukan za 3. mesto na SP v težavnostnem plezanju na Kitajskem ter
  • Andraž Majer za uvrstitev na 58. Mednarodno matematično olimpijado (IMO) od 12. do 23. julija 2017 v Braziliji in 11. Srednjeevropsko matematično olimpijado od 21. do 27. avgusta v Litvi.

 

V nadaljevanju so razredniki, 4. A  profesorica Nataša Kozelj, 4. B profesorica Nada Legat in 4. Š profesor Roman Podlipnik, podelili pohvale in nagrade najuspešnejšim dijakom.
Maturanti so z resnim delom in ob podpori profesorjev, ki si zaslužijo iskreno zahvalo,  pridobili potrebno znanje za pristop k maturi 2017.

Maturantom čestitamo za dosežen uspeh v 4. letniku ter osvojena priznanja na tekmovanjih znanj in športa.

Pred njimi je zrelostni izpit. Želim jim veliko uspeha.

Dostopnost