Slovenska športna plezalka Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) je v ruskem Permu 30. septembra osvojila naslov evropske mladinske prvakinje 2017 v težavnosti in v kategoriji kadetinj na tem tronu nasledila reprezentančno kolegico Janjo Garnbret.

Šestnajstletna Radovljičanka je postala tudi skupna zmagovalka evropskega mladinskega pokala 2017 v težavnosti in si priplezala vstopnico za mladinske olimpijske igre prihodnje leto.

Že po dobrih kvalifikacijah in polfinalu sem vedela, da sem konkurenčna najboljšim. Zelo sem zadovoljna z izidom tekme, predvsem zaradi relativno sproščenega plezanja v finalu, ki mi je omogočilo osredotočen in premišljen nastop. Najbolj me veseli, da sem na vrhu finalne smeri res uspela dati vse od sebe, kar da tej zmagi še večjo vrednost, saj so bile razlike med finalistkami zelo majhne in so odločale že malenkosti. Resnično bi si težko predstavljala boljši zaključek mladinske sezone, saj mi je zlata medalja na tej tekmi poleg naslova mladinske evropske prvakinje prinesla tudi prvo mesto v skupnem seštevku evropskega pokala. S tem je evropska mladinska sezona za to leto končana, novembra pa je na sporedu še članski svetovni pokal v Kranju, ki se ga že zelo veselim,” je bila navdušena 16-letna Radovljičanka, ki je za sabo pustila drugouvrščeno Francozinjo Nolwenn Arc in tretjeuvrščeno Avstrijko Celino Schoibl.

Vita Lukan je dijakinja tretjega športnega oddelka Gimnazije Jesenice.

ČESTITAMO!!!

Vir: https://www.pzs.si/novice.php

Dostopnost