V sredo, 27. 9. 2017, smo se vsi dijaki in zaposleni zbrali v šolski telovadnici in z gromkim aplavzom pozdravili našega odličnega matematika Andraža Maierja, dijaka 4. a razreda.
V času počitnic, ko so drugi dijaki nabirali moči za novo šolsko leto, zanj ni bilo počitka.

Med šolskim letom si je priboril mesto v šestčlanski slovenski matematični olimpijski ekipi, ki je v juliju uspešno branila slovenske barve na 58. matematični olimpijadi v Rio de Jeneiru, na kateri je sodelovalo 111 držav. Slovenija se je uvrstila v zgornjo polovico sodelujočih, Andraž je dobil pohvalo. Za bronasto medaljo mu je zmanjkala ena sama točka.

Od 21. do 27. avgusta je  bil na 11. srednjeevropski matematični olimpijadi v Vilni v Litvi, kjer je posamično prav tako dosegel pohvalo, v ekipnem delu, ki je posebnost tega tekmovanja, pa je slovenska ekipa, tudi zaradi Andraževega prispevka, dosegla neverjetno drugo mesto in srebrno medaljo.

Bil je tudi udeleženec SMT, sredozemskega matematičnega tekmovanja, kjer je dobil bronasto medaljo.

Poleg teh mednarodnih uspehov je na 61. tekmovanje srednješolcev v znanju matematike za Vegova priznanja (državno matematično tekmovanje) prejel 2. nagrado in Zlato priznanje.

Je tudi dobitnik  1. nagrade in Zlatega Dominkovega priznanja (državno tekmovanje v astronomiji) in s tem dosežkom se je uvrstil na Sant Petersbourško olimpijado (astronomija).

Za take uspehe gimnazija dijakom podeljuje Srebrni zank gimnazije Jesenice, a ker ga je Andraž prejel že lani, je tokrat iz rok ravnateljice mag. Lidija Dornig  dobil veliko čokolado, njegova profesorica matematike Ana Miler pa mu je izročila rumeno štartno številko zmagovalca, kar Andraž prav zagotovo je.  Sošolci, ki so nanj zelo ponosni, pa so zanj naredili velik pozdravni transparent.

Srečno, Andraž!

 

Dostopnost