V petek in soboto, 24. in 25. novembra, smo bili “DSD – dijaki” naše gimnazije na nemškem jezikovnem taboru v Avstriji.

V petek zjutraj smo se otovorjeni s prtljago in težkimi nemškimi slovarji, vsemi, kar jih premore šola,  za nekaj deset kilogramov težji odpeljali proti Avstriji.

Nastanili smo se v prijetnem, domačem hotelu Mittagskogel na avstrijskem Koroškem, v kraju Ledenitzen. “Und es ging sofort los” – in takoj se je začelo. Po uvodnem sestanku smo se po skupinah v različnih delavnicah lotili dela. Petek je bil namreč dan za vajo, v soboto nas je čakal poskusni izpit iz pisnega dela nemške jezikovne diplome (DSD – Deutsches Sprachdiplom). Delovni dan smo zaključili s filmskim večerom, v nemščini, seveda.

V soboto se je začelo zares – poskusni izpit smo pisali dopoldne, popoldne smo si ogledali posnetke ustnih izpitov, zatem so nam profesorice prikazale še primer ustnega dela izpita, ki smo ga pozorno spremljali in ocenili.

Dva dneva sta hitro minila. V soboto zvečer smo se vračali domov, utrujeni, vendar z novim znanjem in prijetno izkušnjo. In tako sedaj z novo motivacijo pričakujemo marec, ko se bomo lahko izkazali na čisto pravem, zaresnem izpitu. In takrat nam držite pesti  – ”Drückt uns die Daumen!“

 

Rebeka Hudovernik, 3.c

Dostopnost