Dijaki tretjih  letnikov, ki smo izbrali izbirni predmet naravoslovje, smo se v oktobrskem petku v sklopu biologije odpeljali v Plavški Rovt na ogled ekološke kmetije, ki se po domače imenuje Pr’ Šimnovc.
Ob prihodu na kmetijo nas je prijazno sprejela gospa Klinar. Najprej smo se povzpeli na pašnik nad vasjo, kjer so se v ogradi pasle krave, v drugi pa ovce. Predstavila nam je pogoje za pridobitev statusa ekološke kmetije. Pogoji za ohranjanje statusa ekološke kmetije so zahtevni, saj morajo voditi strogo evidenco ter se držati številnih pravil in omejitev. V jeseniški občini so tri ekološke kmetije, več jih je v občini Kranjska Gora, kar trideset pa v občini Bohinj.
Zelo prijetno pa je bilo naše srečanje z ovčjima mladičkoma, jagenjčkoma.
Po ogledu pašnikov smo se vrnili na kmetijo, kjer  smo bili postreženi z domačim jabolčnim sokom, ekološko pridelanim mladim sirom, doma pečenim janeževim kruhom in jabolki. Dijaki smo se prepričali o tem, kako okusna je ekološko pridelana hrana.
Gospe Klinarjevi smo se zahvalili za prijazen sprejem in trud. Vsi smo se strinjali, da je bil obisk ekološke kmetije zanimiva popestritev pouka naravoslovja.

Dostopnost