Prejšnji konec tedna, 6. in 7. aprila, smo se MEPI-jevci podali na dvodnevni izziv na Komno. V meglenem jutru smo se zbrali pri Savici, nato pa v spremstvu naših mentoric in 5 MEPI zlatnikov krenili proti koči na Komni, kamor smo prispeli okoli 11.00 ure. Ker je bila zgornja polovica poti še pod snegom, smo se kar namučili, da smo premagali skoraj 1000 metrov višinske razlike.

V koči nas je pričakal prijazni oskrbnik Herman s toplim čajem, nato pa smo si zunaj po mepijevsko skuhali kosilo na plinskih gorilnikih. Po kratkem počitku so sledile zanimive delavnice iz prve pomoči, orientacije in načrtovanja poti, opreme in pravilnega pakiranja nahrbtnika, namena in cilja odprave in še marsikaj drugega. Fantje in dekle iz GAHA (Društva prejemnikov zlatega priznanja MEPI), nekateri tudi bivši dijaki Gimnazije Jesenice, so se res potrudili in nas dobro pripravili na pustolovsko MEPI odpravo, za kar se jim od srca zahvaljujemo.

Po večerji v koči smo bili prosti in si krajšali čas z zabavnimi igrami v depandansi, dokler nismo utrujeni zaspali. Naslednji dan smo vstali že ob 7.00, pospravili in spakirali ter se po zajtrku odpravili v dolino. Čakal nas je namreč še zadnji preizkus – orientacijski trening med Savico in Ukancem, ki smo ga prav tako uspešno opravili. Po zaključni evalvaciji smo se zadovoljni odpravili proti domu. Prepričani smo, da bo naša MEPI odprava šala mala.

Dostopnost