Razstava, posvečena 100. obletnici smrti pisatelja Ivana Cankarja, ki smo jo obeležili v letu 2018, je bila postavljena v prostorih Gimnazije Jesenice v marcu 2019. Dijaki 2. letnikov splošnih oddelkov so jo pripravljali v okviru projekta Prenova gimnazijskega programa in projekta Podvig (Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah). Gimnazija Jesenice kot edina gimnazija na Gorenjskem v šolskem letu 2018/2019 prvič izvaja izbirne predmete po novem modelu, in sicer v obliki različnih INTERDISCIPLINARNIH TEMATSKIH SKLOPOV (ITS).

Glavna načela tega razvojnega modela so: povezovanje znanja različnih predmetov, avtentične naloge, fleksibilna organizacija dela v manjših skupinah, spodbujanje kompetenc podjetnosti.

ITS z naslovom »Poišči svoj navdih«, ki združuje likovno umetnost (mentorica prof. Sonja Janša Gazič), slovenščino (mentorica prof. Nada Legat) in angleščino (mentorica prof. Tina Mulec), se je marca 2019 zaključil z razstavo, posvečeno 100-letnici Cankarjeve smrti, kjer so dijaki svojo ustvarjalnost in znanje dokazali z umetniškimi in jezikovni sredstvi.

V Likovnem salonu Dolik bo razstava na ogled v nekoliko spremenjeni obliki in se bo od šolske  razlikovala v postavitvi del, vsebinsko pa jo bodo dopolnjevala tudi dela nekaterih dijakov 1. in 3. letnikov.

Dostopnost