Na Gimnaziji Jesenice smo se zbrali vsi dijaki in zaposleni, da dijakinjam in dijakom 4. letnika zaploskamo za dosežene rezultate, tako pri pouku kot tudi v številnih dejavnostih, ki so se izvajala na naši gimnaziji.

Dijakinje in dijak 4. letnika so dosegli  odličen učni uspeh:
4. A dva dijaka nista bila uspešna in je uspeh 93,38 %
V 4. B razredu so bili uspešni vsi in so dosegli 100 % uspeh
V 4. C razredu ni bil uspešen en dijak in je uspeh 95,8%
V 4. Š ni bil uspešen en dijak, dva dijaka – pogodbenika pa nista uspela pridobila vseh ocen in učni uspeh je 85,71 %

Tako je uspeh naših dijakinj in dijakov 4. letnika 93,38 %

Pomemben podatek je, da je med  dijakinjami in dijaki 4. letnika

14 dijakov in dijakinj ali 15,91 % doseglo odličen splošni učni uspeh in med njimi  je  kar 9 dijakov odličnih vsa štiri leta in sicer

Komac Julija in Martin Radman iz 4. A

Tjaša Prezelj iz 4. B

Rebeka Hudovernik, Tinkara Jan, Aleksander Piber, Ajda Požeg in Matej Zupančič iz 4. C

ter Neja Omanović iz 4. Š

21 oz. 26,86% dijakov in dijakinj je doseglo pravdober splošni učni uspeh, 40 oz. 45,45 % dober in le 7 oz. 7,95 % zadosten splošni učni uspeh.

To je zares odličen rezultat in dijakinja in dijakom za to iskreno čestitam. Vendar pa ob tem menim, da si zaslužijo iskreno zahvalo vsi profesorji, ki so jim pri doseganju teh rezultatov pomagali, saj so jih spodbujali in dajali možnosti pridobivanja potrebnega znanja, da se lahko  veselijo teh rezultatov.

Ne smemo pozabiti, da je ta generacija pomembno vplivali na dognanja na šoli izven rednega pouka. V teh štirih letih so sodelovali na številnih tekmovanjih iz znanj in športa, se uvrščali na državna tekmovanja in na njih osvajali priznanja. Vsi, ki so v tem šolskem letu prejeli srebrno ali zlato priznanja so bili  še posebej pohvaljeni od razredniku v nadaljevanju, pohvale in zahvale za vse ostale dejavnosti pa so dijaki prejeli v matičnih učilnicah skupaj s  spričevali.

Seveda sem z razredniki iskreno čestitala tudi vsem odličnim dijakinjam in dijakom.

Med dijakinjami in dijaki letošnjega 4. letnika so odlični umetniki, ki so sodelovali na vseh dogodkih na naši gimnaziji od sprejema maturantov, božično – novoletnega koncerta, dobrodelnega koncerta Sprostite dobroto v sebi…..

Ne bi želela kogarkoli pozabiti in vem, da je to zelo nehvaležno, a mislim da lahko izpostavim pri tem Jožeta Petka, Manco Povšin, Domna  Mirtič Dolenec, Mateja Zupančič, Matija Jošta Čušina Ivano Tušek, Emo Prusnik, Jaka Dolžan  Lukežič, Matevža Pintar, Tjašo Prezelj, Nejca Vabič,..

Ne smemo pozabiti na Dramski festival. Dijaki 4. A, 4. C in 4. Š so letos sodelovali na Dramskem festival. Gledališka skupina 4. A je sodelovala na vseh štirih festivalih in 4. C se je letos uvrstila na Regijsko srečanje mladinskih dramskih skupin.

Dijaki 4. C ste po zasnovi Rebeke Hudovenik pripravili edinstven Večer poezije, kar se ni zgodilo na naši gimnaziji že vrsto let.

Aleksander Piber  in Domen Mirtič Dolenec sta pripravila samostojno fotografsko razstavo sta pripravila samostojno.

Rebeka Hudovernik je izdala samostojno pesniško zbirko.

Med dijakinjami in dijaki 4. letnika so prostovoljci, ki ste vsa leta sodelovali pri organizaciji in izvedbi dobrodelnega bazarja, sodelovali pri obiskih domov starostnikov in v mnogih drugih humanitarnih akcijah.

Ne smem pozabiti na likovne stvaritve, s katerimi so se uvrščali tudi na mednarodne natečaje ter tam dosegali odlične rezultate. Med njimi je bila pri tem najuspešnejša Manca Povšin.

Med dijakinjami in dijaki so avtorji številnih likovnih izdelkov, s katerimi se je naša gimnazija letos že tretjič predstavila na pregledni razstavi v razstavnem salonu Dolik.

Iskreno se zahvaljujem za vse to in še marsikaj, kar sem mogoče pozabila, a verjemite zares nenamerno.

Drage četrtošolke in dragi četrtošolci z uspešnim zaključkom 4. letnika ste postali maturantke in maturanti. Izkoristite ponujeno pomoč profesorjev pri pripravah na maturo, da boste uspešni še na tem pomembnem preizkusu, kar vam bo odprlo vrata na želeno fakulteto.

Zaupajte v sebe in zapomnite si

Dve stvari mora imeti človek, da bi uspel v življenju:

Prva je sreča: to je takrat, ko se človeku ponudi ugodna prilika;

Druga je pamet: ta človeku omogoča,

da izkoristi ugodno priložnost (Afganistanski pregovor)

foto: Mark Klinar, 3. Š

Dostopnost