MEPI-jevci smo se tokrat podali na Roblek. V hladnem jutru smo odrinili iz doline Drage (689 m) in se kmalu ogreli na strmih poteh. Najprej smo se ustavili na Planinci, kjer smo se okrepili in se naučili
napraviti nosila iz vej in šotorke.
Sledila je hoja do Roblekovega doma (1657 m) pod Begunjščico. Pot je bila še zasnežena in mestoma poledenela, zato nam je drselo, še posebej, ker smo si nekateri naložili od enega do treh polen in jih nesli do koče.
Na Robleku smo spet pomalicali, nato pa je sledila delavnica iz prve pomoči. Dobili smo listke s praktičnimi primeri z odprav in se o njih pogovorili najprej sami, nato pa še s profesoricama. Ogledali smo si vsebino torbice s PP, imobilizirali roko in povili gleženj.
Ker je bil že čas za sladico, smo si nekateri privoščili odlične štruklje, nato pa smo se počasi odpravili v dolino. Ker nesreča nikoli ne počiva, se je zgodilo ravno to: ena od profesoric si je zvila gleženj, zato smo prosili voznika, ki je ravno pripeljal mimo, da jo odpelje v dolino, sami pa smo se z drugo profesorico vrnili peš.
Z izjemo nezgode smo preživeli čudovit dan v hribih in se tudi kaj novega naučili.

Dostopnost