sova2V ponedeljek, 21. maja 2012, je potekalo 46. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. V zgodnjih jutranjih urah nas je profesor Roman Podlipnik s kombijem odpeljal proti Murski Soboti.

V telovadnici centra Gimnazije in Srednje poklicne in tehniške šole v Murski Soboti nas je najprej pozdravil ravnatelj, nato predsednik ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije) in še predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Dijaki centra so pripravili kratek kulturni program.

Po uvodni prireditvi smo se odpravili v razrede, kjer so učenci iz osnovnih šol in dijaki iz srednjih šol predstavili raziskovalne naloge z različnih področij.

Z naše šole sta se v drugi krog tekmovanja na državni ravni uvrstili dve raziskovalni nalogi. Na področju ekologije z varstvom okolja so avtorji Sara Mežik, Tara Kokalj in Matic Benet, vsi dijaki iz 3. B, predstavili raziskovalno nalogo z naslovom Kovine v tleh na območju Jesenic – geogeni ali antropogeni izvor pod mentorstvom profesorice Katarine Trontelj in prof. dr. Helene Grčman.

Na interdisciplinarnem področju pa je Daša Robič iz 2. A predstavila raziskovalno nalogo z naslovom Sončni kolektorji – ekonomski in ekološki vidik pod mentorstvom profesorice Irene Oblak in profesorja Mateja Erjavca.

sova1Ocenjevalni komisiji sta nam, dijakom in mentorjem podelili srebrno priznanje, dijaki pa so prejeli tudi srebrn kipec sove.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem!

Irena Oblak, prof.

Dostopnost