ČepraMycamp2v sem fizično že kar nekaj dni v Sloveniji sem z mislimi (in srcem) še vedno na Finskem. Tam sem namreč preživela enega najlepših tednov v mojem življenju.

Trideset mladih, s celega sveta, se nas je zbralo v Helsinkih, kjer smo preživeli nepozaben teden. Obiskali smo več znanstvenih inštitucij, podjetij in finskih univerz ter se seznanili z možnostjo študija na njih. Imeli smo tudi neverjetno čast prisostvovati na prestižni podelitvi nagrad Millennium Technology Award ter se tudi srečati in pogovoriti z letošnjima nagrajencema – Linus Torvalds in Shinya Yamanaka. Ves čas pa smo tudi razvijali lasten projekt, ki smo ga nato predstavili na gala zaključni slovesnosti. Zame najpomembnejša in najdragocenejša izkušnja tega kampa pa je zagotovo bilo druženje z vrstniki s celega sveta, sklepanje novih prijateljstev in spoznavanje tujih kultur, navad, običajev ter kulinarike.

Teden je prehitro minil in ob izjemno čustvenem slovesu smo se prav vsi udeleženci strinjali, da se te enkratne izkušnje in doživetij le z besedami nikakor ne da opisati, potrebno jo je doživeti!

MYCamp bo zagotovo za vedno ostal v mojem srcu!                                              Daša Robič, 2.A

Mycamp3

mycamp5mycamp6mycamp7mycamp8                mycamp1 

Dostopnost