prostovoljstvoV letošnjem šolskem letu se je za program MEPI odločilo 15 dijakov in dijakinj Gimnazije Jesenice. Na prvi – bronasti stopnji dijaki poleg rekreativne dejavnosti in pridobivanja novih veščin opravijo tudi vsaj tri mesece prostovoljstva oziroma dobrodelne dejavnosti. Tokrat se je kar devet dijakinj in en dijak odločilo, da bodo prostovoljstvo opravljali v Splošni bolnici Jesenice.

Pod strokovnim nadzorom medicinskega osebja bodo prostovoljci nudili pomoč, pogovor in druženje pacientom,ki sicer nimajo veliko obiskov ali pa potrebujejo pomoč pri drobnih opravilih (pisanje pisem, branje, priprava kave na avtomatu, sprehod po prostorih bolnišnice, nakup časopisa ipd.). Prostovoljci so se udeležili krajšega usposabljanja v SBJ, kjer so izvedeli marsikaj o osnovah higiene, pacientovih pravicah in organizaciji dela v bolnišnici. Dobili so tudi majice z napisom PROSTOVOLJEC, ob začetku dela pa bodo prejeli tudi ključke za kavne avtomate in priponke. Vodstvo bolnišnice jim obljublja tudi brezplačno kosilo.

Prva skupina gimnazijk – prostovoljk bo začela z delom že v novembru. Želimo jim veliko uspeha in zadovoljstva pri njihovem humanem delu.

A.Kosem-Dvoršak

Mentorica MEPI

Dostopnost