sadjeKako pomembna je zdrava prehrana, slišimo na vsakem koraku. Hiter način življenja pa nam preprečuje, da bi upoštevali vse smernice zdravega prehranjevanja.

Zaradi pomanjkanja časa prevečkrat posegamo po hitro pripravljenih obrokih, ki pa niso hranljivi in tudi zdravi ne.

O tem, da je zdrava in doma pridelana hrana verjetno zaradi večje ozaveščenosti ali vedno večjih finančnih stisk ponovno zelo priljubljena, smo se dijaki 2.c prepričali v soboto, 17. novembra. Ta dan smo v okviru zdravstvene vzgoje s prof. Bojano Martinčič in razredničarko Tatjano Sitar obiskali eko tržnico na Bledu. Prirejajo jo enkrat mesečno v organizaciji Triglavskega narodnega parka oz. njegovega informacijskega središča, imenovanega Triglavska roža.

Izbira domače in kakovostne hrane na tržnici je raznovrstna in okusna. Da je temu res tako, smo se prepričali, ko smo pokusili domače izdelke: domač kruh,marmelado, maslo, sir, salamo, sok in pecivo.

Na koncu našega obiska smo bili enotni o dveh stvareh: o tem, da je domača hrana zares veliko boljša in hranljiva od kupljene, ter o tem, da je pomembno na slovensko tržišče vrniti naše domače izdelke.

Anamarija Krajšek, 2.c

Dostopnost