B_1V času med 17. 2. in 22. 2. je pri nas potekal prvi del izmenjave z Belgijo, in sicer s šolo Lyceum Hemelsdaele iz Bruggea.

Naši gostje so prispeli na Jesenice v nedeljo v jutranjih urah. Sledilo je druženje v Pastelu, kasneje pa so nas starši odpeljali domov na nedeljsko kosilo v krogu družine.

Popoldne smo bili prosti, zato smo ga izkoristili za druženje na Bledu in v Radovljici.

V ponedeljek smo s sošolci pripravili predstavitev Slovenije in naše šole. Nato smo se odpravili na kratek sprehod po Jesenicah in v muzej na Stari Savi. Po ogledu smo se z avtobusam peljali na Bled, kjer smo si ogledali grad in se sprehodili okoli jezera. V torek smo se z vlakom odpravili v Ljubljano. Najprej smo obiskali parlament, nato pa smo goste peljali po starem delu Ljubljane in se povzpeli na grad. Sledilo je prosto popoldne, ki smo ga izkoristili za nakupe. V sredo smo šli na celodnevni izlet v Postojno in Piran. Ogledali smo si Predjamski grad in se z vlakcem popeljali po Postojnski jami. Naslednji dan smo se odpravili do Rateč in se sprehodili do Kranjske Gore. Popoldne smo izkoristili za počitek in se proti večeru zbrali na Bledu. Zadnji dan smo imeli delavnice na temo 60. let, za starše pa smo pripravili predstavitev in kviz o poznavanju Slovenijej. Tako smo zaključili s prvim delom izmenjave, sledilo je slovo. Belgijcem je bila Slovenija zelo všeč. Oboji smo odnesli veliko znanja in sklenili nova prijateljstva. Konec aprila pa nas čaka še drugi del izmenjave v Belgiji, ki se ga že zelo veselimo. Se vidimo v Belgiji!

Urška Kovačič

Mentor: Tina Mulec, prof.

B_2B_3B_4B_5

Dostopnost