modnidodatkiBožično novoletni bazar, ki bo 10. 12. 2013 (od 9.00–13.00 in od 16.00–18.00),  je že stalnica naše šole. To je priložnost za druženje dijakov, učiteljev, staršev in način, da pokažete kaj vse lahko sami naredite. Denar, ki ga bomo zbrali s prodajo vaših izdelkov, bomo dali v šolski sklad. Z njim bomo pomagali dijakom iz socialno šibkih družin, da se bodo tudi oni lahko udeležili šolskih ekskurzij ali drugih dejavnosti.

Vabim vas, da prispevate različne izdelke, ki jih boste sami izdelali doma ali pa pri likovnem snovanju v šoli. To so lahko igrače, lutke, božični, novoletni in drugi okraski, voščilnice, voščenke, izdelki iz voska, blaga, lesa in drugih materialov. Izbira je vaša. Prodajali jih boste na stojnicah v avli.

Lahko prispevate tudi različno doma narejeno pecivo in druge slaščice. Obiskovalci se bodo z veseljem za trenutek ustavili, poskusili ter kupili vaše dobrote.

Na božično novoletnem bazarju se boste lahko tudi družili na ustvarjalni delavnici, kjer boste izdelovali  adventne venčke, šivali izdelke iz filca, izdelovali izdelke iz plastike in papirja ter drugih materialov. Če boste sodelovali na delavnici, mi sporočite na elektronski naslov milena.gerbec@gmail.com Prosimo vas, da material prinesete s seboj. Hvala. Mentorica bo ga. Iva Legat.

PONUDBA NA BOŽIČNEM BAZARJU:

·        mila in kreme, ki so jih izdelali dijaki (mentorica je profesorica Natalija Bohinc Zaveljcina),
·        peka palačink (mentorica bo profesorica Ana Miler),
·        božični čaj (mentorica bo računovodkinja Marijana Markelj),
·        modni dodatki iz domače delavnice (mentorica bo ga. Iva Legat),
        Npr.: obroč za lase s ptičjim perjem, pletena kapa in šal, ogrlica iz filca, torba s patchworkom in še kaj po vaši izbiri,

        ·         voščilnice in glineni obeski (mentorica profesorica Sonja Janša Gazič).

    

 

      Vabilo

Vabimo vas, da vsak izdela vsaj en modni dodatek in ga prinese v šolo. Lahko izdelate tudi obesek za ključe, darilno vrečko ali kaj drugega. Vabimo vas pa tudi k izdelovanju izdelkov na samem bazarju. V knjižnici imamo knjigo Modni dodatki iz domače delavnice, kjer so zbrane ideje za izdelavo dodatkov in izdelkov.

 

Dobrodelna akcija Jeseniški gimnazijci pomagamo manj srečnim vrstnikom.

Prosimo vas, da, kdor lahko,  prinese oblačila, hrano, šolske potrebščine, torbe, morda tudi mobitele, ki jih ne uporabljate več, a so lepo ohranjeni. Vašim manj srečnim vrstnikom bo gotovo vse to prišlo  prav. Zbirno mesto vsega, kar boste podarili,  je v knjižnici. Pred božičnimi prazniki, 20. decembra 2013, bomo vse, kar boste  podarili izročili Rdečemu križu na Jesenicah in društvu UP.

 

Obisk domov starejših občanov na Jesenicah, v Bohinju in Kranjski Gori

Tudi letos bomo v predbožičnem času obiskali domove starejših občanov na Jesenicah , v Bohinju in Kranjski Gori.Prosimo vas, da tudi za njih prinesete pecivo, kdor želi in kdor lahko (do 10. decembra). Z obiskom in glasbenim programom jim bomo polepšali praznične dni. Informacije dobite pri profesoricah Luciji Javorski ali Mileni Gerbec.

 

Veselimo se vašega odziva.

Dodatne informacije lahko dobite v knjižnici.

                                                                                                                                                     Milena Gerbec, prof.

Dostopnost