regata v Minhnu Najboljši mladinci in mladinke so se na močni mednarodni regati v Münchnu (11. in 12. maj), potegovali za mesta v posadkah, ki bodo  že  čez dva tedna  nastopile na evropskem prvenstvu v belgijskem Hazewinklu. Münchenska regata je že dolga leta dober pokazatelj  pripravljenosti  mladinskih  ekip.

 V sobotnem programu se je v moškem enojcu, kjer je nastopilo 35 tekmovalcev, Žiga Zarič (VK Dravske elektrarne Maribor) uvrstil v A finale  in tam osvojil odlično drugo mesto, premagal ga je edino vodilni nemški skifist Tim Ole Naske. V B finalu enojcu je nastopil Miha Aljančič (VK  Bled) in zasedel skupno 10. mesto, v C finalu pa je veslal Marko Hladnik (VK Bled), ki se je zvrstil na skupno 18. mesto. Med dvojnimi  četverci  je bil sistem tekmovanja po skupinah brez kvalifikacij. Kristjan Markovc (VK Bled), Aleš Jalen (VK Bled), Nik Krebs (VK Dravske elektrarne Maribor) in Vid Pugelj (VK Ljubljanica) so v svoji skupini zmagali pred češko, poljsko in švicarsko posadko, tudi skupno pa so med vsemi devetimi četverci dosegli daleč najboljši čas.

Drugi tekmovalni dan so v večini disciplin tekmovanja potekala po izžrebanih skupinah. V moškem dvojnem dvojcu so v eni od skupin nastopile tri naše posadke in osvojile prva tri mesta – prvi je bil dvojni dvojec Kristjan Markovc in Aleš Jalen (VK Bled), druga sta bila Sebastjan Markežič in Tim Mahne (VK Argo), tretja pa Miha Aljančič in Marko Hladnik (VK Bled).

 

Vir: http://www.veslaska-zveza.si/

Dostopnost