krvodajalska 220. 3. 2015 je Gimnazija Jesenice v okviru projekta SKK (Dvig socialnega in kulturnega kapitala) organizirala izredno krvodajalsko akcijo, ki so se je udeležile vse 4 šole v mreži:
– Gimnazija Jesenice
– Gimnazija Škofja Loka
– Srednja šola za strojništvo Škofja Loka in
– Gimnazija Kranj.

Akcijo smo organizirali v sodelovanju z SB Jesenice in Rdečim križem Slovenije, ki je zagotovil brezplačen avtobusni prevoz iz Škofje Loke. V sklop akcije je sodilo tudi predavanje g. Bešiča s SB Jesenice na vseh 4-ih šolah, ki je dijakom na izjemno prijeten in profesionalen način predstavil celoten potek in smisel krvodajalstva.
Odziv dijakov je bil nad pričakovanji – kar 120 se jih je odločilo za bodo darovali kri in s tem prispevali k ohranjanju zdravja soljudi in nenazadnje k preprečevanju smrti.

krvodajalska 1   krvodajalska 3Gimnazija Jesenice ima sicer že dolgoletno tradicijo krvodajalstva med četrtošolci, kljub vsemu pa je tako enkratno druženje gimnazijcev in srednješolcev prijeten dogodek, ki ga velja ponoviti.

Najlepša hvala vsem prostovoljcem

koordinatorica SKK na šoli: Tina Mulec

Še vtis dijakinje:

»Za krvodajalsko sem se odločila že v drugo. Sicer sem v otroštvu imela strah pred iglami in nisem mogla videti krvi. Ravno iz tega razloga da premagam strah sem se odločila, da poskusim s krvodajalsko akcijo in sem jo obakrat uspešno prestala (nisem padla skupaj). Za to sem se odločila tudi iz tega razloga, da mogoče z darovanjem krvi nekomu rešim življenje in s tem naredim dobro delo. Občutek, da si naredil nekaj dobrega za nekoga drugega je neprecenljiv« (Nina)

Dostopnost