2A

Za nami je še eno uspešno šolsko leto in ponosni smo lahko na rezultate našega dela.

Ob koncu pouka je kar 64 dijakov oz. 17,2 % doseglo odličen in 104 oz. 28,8 % prav dober učni uspeh. 34 oz. 9,1 % dijakov ni bilo uspešnih, vendar imajo razen dveh vsi možnost, da s popravnimi izpiti nadoknadijo zamujeno in s tem izpolnijo pogoje za napredovanje v višji letnik. Tako je ob zaključku pouka uspeh med dijaki nižjih letnikov 81,6 % .
Foto vec

Najuspešnejši razred v šolskem letu 2014/15 od 1. do 3. letnika je 1. A z 90,5 % uspehom, sledijo jim dijaki 1. Š z 88,9 %, 2. B z 86,7 % in 2. A z 82,1 %. Tako še posebej čestitam dijakom in profesorjem teh razredov.

S profesorji so se dijaki pripravljali na številna tekmovanja iz znanj in športa ter bili pri tem kot je značilno za naše dijake in profesorje odlični. Na šolskih tekmovanjih je bilo kar 632 dijakov, na regijskih 222 in kar 307 na državnih. Osvojili ste 19 zlatih, 46 srebrnih in 241 bronastih priznanj.

Sodelovali smo v številnih projektih, da omenim le nekatere: UNESCO, UNICEF, Pozorni na okolje, Dvig socialnega in kulturnega kapitala, Alpska konvencija, Inženirji bomo, Moje podjetje, Postani krvodajalec, Doping – ne hvala.
V okviru projekta MEPI so štirje dijaki sodelovali na mednarodni odpravi na Mavricius.
Z mentoricama Tino Mulec in Tatjano Sitar so dijaki sodelovali na mednarodni izmenjavi z dijaki gimnazije na Finskem.
Na strokovnih ekskurzijah so spoznavali Slovenijo in Evropo. V številni obšolskih dejavnostih so se fakultativno učili tujih jezikov in razvijali svoja močna področja. Ob delu so se imeli možnost dokazovati in hkrati družiti z dijaki ter profesorji v svojem prostem času.

Na naši gimnaziji so se organizirali in izvedli številni dogodki. V letu 2015 smo z razstavo literarnih in likovnih del ter fotografsko razstavo, okroglo mizo, gledališko predstavo Pohujšanje v dolini Šentflorjanski, dnevom odprtih vrat in slavnostno akademijo ter srečanjem vseh generacij Gimnazije Jesenice proslavili 70 let obstoja naše gimnazije.
Prof. Mariji Palovšnik je organizirala že četrti dramski festival, na katerem so dijaki štirih razredov in skupina profesorjev nastopili z odličnimi predstavami. Člani Gimnazijskega teatra v režiji Gregorja Čušina pripravili predstavo Pohujšanje v dolini Šentflorjanski, s katero so se tako kot dijaki 4. A razreda uvrstili na Vizije –regijski festival mladinskih gledaliških skupin Gorenjske .
Dijaki so v tem šolskem letu pod mentorstvom prof. Nade Legat in prof. Jerneje Kučina sodelovali v projektu Dijak si bo pisal cajtng sam in zelo poživili delovanje novinarskega krožka. Preimenovali so svoj časopis v DiVjak in poskrbeli za boljše sodelovanje z lokalnimi mediji in za pogostejšo izdajo časopisa.
Naš pevski zbor, pevci, recitatorji in Leteči medvedki so popestrili in obogatili šolske prireditve. Seveda ne smemo pozabiti na vse, ki so na najrazličnejših prireditvah predstavljali našo gimnazijo ter sodelovali v humanitarnih dejavnostih predvsem dobrodelnem božično-novoletnem bazarju in koncertu Sprostite dobroto v sebi.

Velika večina dijakov je prikazala mnogo znanja. Za to vsem čestitam in se jim zahvaljujem za vloženi trud. Zahvala pa v mojem in imenu dijakov seveda velja vsem profesorjem, ki so dijakom pomagali in jih vzpodbujali pri delu.
Najuspešnejši dijaki, ki so dosegli odličen splošni učni uspeh in izjemne rezultate na srednješolskih tekmovanjih so v veliki telovadnici od razrednikov prejeli priznanja in nagrade, vsa preostala priznanja in pohvale pa so razredniki dijakom podelili v matičnih učilnicah.

Vsem želim prijetne počitnice. Odpočijte se, uživajte in naberite si novih moči.
Brezskrbne počitnice oz. prijeten dopust želi dijakom in zaposlenim v svoji poslanici tudi gospa ministrica dr. Maja Makovec Brenčič.

Dostopnost