1. septembra smo se s prireditvijo Maturant 2015 poslovili od še ene zelo uspešne generacije maturantk in maturantov. Sara Jensterle je dosegla vse možne točke (34), še tri maturantke so postale zlate: Ema Ahačič (31 točk), Meta Pirc (30 točk) in Maja Smolej (30 točk).

mat15 (0)Maturitetni uspeh je bil   98,8%.

Gostja prireditve je bila predstojnica Zavoda za šolstvo – enote Kranj mag. Lucija Rakovec. Uspešne zlate maturantke je Gimnazija Jesenice nagradila s srebrnim znakom in darilom, prav tako so darila prejele od županov občin, iz katerih maturantke prihajajo (Jesenice, Bled, Žirovnica in Radovljica).

V kulturnem programu so sodelovali naši dijaki in dijakinje. S klarinetom sta se predstavili Anja Zupan in Manca Povšin, na violi Tinkara Jan in Kristina Klara Čušin, pod vodstvom Mateje Praprotnik Blumauer je zapel gimnazijski pevski zbor Janka Pribošiča in na  sprehod s slovenskimi pesniki po Sloveniji nas je popeljal Gimanzijski teater pod mentorstvom Marije Palovšnik.

Ravnateljica Gimnazije mag. Lidija Dornig je vsem maturantom čestitala in zaželela nadaljnjih uspehov na njihovi novi poti.

 

Foto: Andrej Mežik

Priprava prireditve, organizacija in scenarij: Darja Črv-Štepec,prof.

Dostopnost