V petek, 6.5. in soboto 7.5.2016 smo z dijaki tretjega letnika, športnega oddelka izvedli dvodnevni tabor na Javorniškem Rovtu. Skupaj z uslužbenci CŠOD-ja smo pripravili program, ki je zajemal OIV – vzgoja za mir, družino in nenasilje, športni dan in  športne aktivnosti.

V petek, ob 11.00 smo se odpravili po planinski poti čez Jelen kamen, mimo Pristave do CŠOD-ja Trilobit. V popoldanskem času je naša svetovalna delavka Vesna Smolej Vrzel, uni. dpl. psih., vodila delavnice v okviru OIV.  Dijaki so zgledno sodelovali, pa tudi o sebi kaj novega izvedeli.

V večernem delu smo medse povabili Vida Ogrisa, trenerja in inštruktorja prostega potapljanja, ki je dijakom opisal svojo pot na otok Bali oziroma »Kako je njegov hobi postal njegova služba«. Svoje dogodivščine je podprl z video posnetki, fotografijami, pogovor je potekal  v angleškem jeziku. Za boljši spanec, smo pod njegovim vodstvom, izvajali dihalne vaje.

Naslednji dan so se dijaki preizkusili v orientaciji, veslanju in lokostrelstvu. Po kosilu smo se vrnili v dolino. Mislim, da smo prav vsi uživali v sončnem vremenu in prekrasni okolici, nedaleč nad našo gimnazijo.

tabor05 (1) tabor05 (2) tabor05 (3) tabor05 (4) tabor05 (5) tabor05 (6)

IMG-20160506-WA0013

Roman Podlipnik, prof. in Bojana Martinčič, prof.

Dostopnost