V soboto, 14. maja 2016, je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala slovesna podelitev nagrad najboljšim učencem in dijakom na tekmovanjih iz matematike, fizike in astronomije. Prireditev Bistroumi  2016 je potekala v organizaciji DMFA Slovenije, popestrili pa so jo zanimivi gostje iz sveta  znanosti ter glasbena tolkalna skupina STOP. Glavni gostje so bili seveda najuspešnejši mladi matematiki, fiziki in astronomi, med njimi naš dijak  Andraž Maier. Andraž v sebi združuje  vsa tri našteta področja, zato smo mu kot nagrajencu zaploskali kar nekajkrat. Na državnem tekmovanju iz fizike in na državnem tekmovanju iz matematike je osvojil  tretjo  nagrado.  Državno tekmovanje iz znanja astronomije mu je prineslo zlato Dominkovo priznanje.

matoli (2)

matoli (1)

matoli (3)

Prireditev se je zaključila z razglasitvijo ekip, ki bodo letos poleti Slovenijo zastopale na mednarodnih tekmovanjih. Andraž je postal član ekipe, ki v juliju potuje na Mednarodno matematično olimpijado v Hong Kong, avgusta pa se bo udeležil  še  Srednjeevropske matematične olimpijade v Avstriji.

Poseben pomen ima tudi osvojeno  bronasto priznanje na 23. Sanktpetersburški mednarodni astronomski olimpijadi, za kar je bil Andraž nagrajen s srebrnim znakom Gimnazije Jesenice.

Čestitke Andražu za izredne dosežke in uspešno naprej!

 

Aktiv učiteljev matematike

Dostopnost