Veste, čemu je posvečen 26. september? To je evropski dan jezikov. V ta namen smo se dijaki 3.B skupaj z dijaki SŠ Jesenice in študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem odpravili na Bled, da v praksi preizkusimo svoje znanje angleščine, nemščine in italijanščine.

Turiste smo spraševali o njihovem znanju tujih jezikov, če se jim znanje tujih jezikov zdi pomembno, katere jezike se učijo v šoli in podobno. Večino ljudi, s katerimi smo govorili, so predstavljali Američani, govorili  pa smo tudi s Francozi, Nemci, Angleži, Belgijci, Hrvati, Indijci, Izraelci in celo Tajci. Velika večina je bila takoj pripravljena na pogovor, nekateri celo brez naše pobude, saj smo bili z rumenimi majicami nezgrešljivi. Turisti so zelo zadovoljni z znanjem tujih jezikov pri nas in pravijo, da s sporazumevanjem nimajo težav.

Vsi se strinjamo, da sta jezikovna raznolikost in znanje tujih jezikov zelo pomembna, zato smo mnenja, da bi bilo lahko takih dni, kot je bil današnji, več, mogoče pa bi lahko evropski dan jezikov spremenili kar v teden.

Aljaž Stopar, 3.B

edan (1) edan (2)

edan (3) edan (4)

Dostopnost