V petek, 21. 10. 2016, sta nas obiskali evropska poslanka Tanja Fajon in njena sodelavka Maja Kezunovič Krašek.

fajon (4)Evropska poslanka je dijakom prvih in drugih letnikov predstavila Evropsko unijo in njene institucije, razloge za njen nastanek, njen pomen in prihodnost. Na kratko je predstavila še sebe in svoje delo v Evropskem parlamentu. Dijaki so jo pozorno in z zanimanjem poslušali. Po njeni predstavitvi so ji postavili številna vprašanja o aktualni družbeni problematiki, o vlogi EU pri reševanju problemov v državah članicah in v svetu, o objektivnosti in svobodi medijev, o posledicah izstopa Velike Britanije iz EU, ameriških volitvah ter možnostih, ki jih EU ponuja mladim in še kaj. Evropska poslanka jim je na vprašanja odgovarjala strokovno in s človeško toplino. Na nekatera vprašanja je odgovorila tudi njena sodelavka.

fajon (1)Ob koncu so se dijaki z aplavzom zahvalili gostjama za informacije in odgovore na zastavljena vprašanja. Gostji sta bili veseli, da so dijaki vedoželjni in samozavestni. Meni pa sta napisali, da vzgajamo perspektivno generacijo.

Z gostjama smo preživeli poučni in zanimivi učni uri.

 

 

 

Originalno sporočilo iz pisarne evropske poslanke Tanje Fajon: »Tudi midve sva veseli, da so vedoželjni in samozavestni. Vzgajate perspektivno generacijo .»

 

fajon (2)    fajon

 

 

   Milena Gerbec, univ.dipl.soc.

Dostopnost