V decembru 2018 in januarju 2019 so dijaki s svojimi dejanji ponovno dokazali, da imajo še vedno čut za sočloveka. Pripravili so kar nekaj dejavnosti in z njimi izkazali svojo dobrodelnost.

Na božično novoletnem bazarju, ki je bil postavljen kar trikrat, so ponujali ročno izdelane okraske, voščilnice, darilca, mila, piškote, šolske koledarje in tako zbrali 1078 €. V šolski sklad so z upoštevanjem vseh stroškov*, povezanih z bazarjem, prispevali 429 €.

  1. decembra je bil organiziran tudi božično-novoletni koncert, kjer so dijaki s glasbo pričarali praznično vzdušje adventa. Zbranih je bilo 321 €, z odštetimi vsemi stroški* pa se je s to aktivnostjo v šolski sklad nabralo 30 €.

Zadnje dni je na šoli delovala tudi božičkova pošta, pri kateri dijaki in zaposleni kupujejo voščilnice, s katerimi pošiljajo dobre želje in lepe misli drugim. Prispevek, zbran s to dejavnostjo, je znašal 20 € in je bil nakazan v šolski sklad.

  1. januarja pa so dijaki 3. letnikov pripravili tudi dobrodelni koncert Sprostite dobroto v sebi. Na koncertu so bivši in sedanji dijaki peli, igrali, recitirali in plesali. Zbranih je bilo 521 € dobrodelnih prispevkov. Z vsemi odštetimi stroški* je bilo skladu podarjeno 255 €.

Z naštetimi aktivnostmi je šolski sklad bogatejši za 734 €.  Denar bo namenjen dijakom – sovrstnikom, ki živijo v socialno šibkejših okoljih, za šolske aktivnosti, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti.

V imenu vseh dijakov, ki bodo prejeli omenjeno pomoč, se kot predsednik upravnega odbora šolskega sklada najlepše zahvaljujem.

mag. Matej Erjavec

 

* predstavljajo stroški tiskanja plakatov, najema gledališke dvorane, nakupa koledarjev, materiala za izdelavo izdelkov za bazar…

Dostopnost