V sredo, 29. 5. 2019, smo se dijaki drugih letnikov, ki imamo za drugi tuji jezik italijanščino, udeležili ekskurzije v italijansko Gorico.
Po približno dvourni vožnji z vlakom smo prispeli na cilj, kjer smo se razdelili v več skupin. Vsaka skupina se je opremila z zemljevidom mesta, na katerem smo si označili točke, ki smo jih morali poiskati. Po kratkih uvodnih napotkih smo se nato v deževnem vremenu kot pravi raziskovalci z zemljevidom v rokah odpravili po mestu Gorica. Pot nas je vodila mimo gradu, katedrale sv. Hilarija in Tacijana, palače Coronini Cronberg s parkom in palače Attemsov, sprehodili pa smo se tudi po Židovski ulici s sinagogo in ulici Rastello. Poleg arhitekturne podobe mesta smo se imeli priložnost seznaniti tudi z njegovim utripom – nad prijaznostjo in ustrežljivostjo domačinov smo bili prijetno presenečeni, saj so se izkazali za zelo odprte in komunikativne.
Prijetno dopoldne je minilo zelo hitro in kmalu smo se z vlakom odpravili nazaj proti Jesenicam. Na tej ekskurziji smo imeli priložnost uporabljati jezik, ki se ga učimo, kar se nam zdi za boljše znanje jezika zelo pomembno. Takšne ekskurzije, ki so poučne in sproščene hkrati, so vedno dobrodošle. Zadovoljni in polni novih vtisov smo se vrnili domov v pričakovanju naslednje ekskurzije v Italijo.

dijaki 2. letnika itj

Dostopnost