V naslednjih tednih bo na Gimnaziji Jesenice potekal gaming turnir.

Prijava:

Prijave so odprte od objave tega dokumenta do srede, 23. 12. 2020, 16:30. Pričetek igranja bo istega dne ob 18:00. Na Discord kanalu Gimnazije Jesenice bodo v posameznih kanalih objavljene povezave do prijav na spletnem portalu battlefy.com. Portal bo uporabljen izključno za ustvarjanje ekip in formiranje podskupin in točkovanje. Vse potrebne informacije o prijavi boste dobili v kanalih ‘tournament rules’ na Discord kanalu.

Ob prijavi v le-tega boste vstopili v kanal ‘welcome’, za nadaljevanje se ravnajte po navodilih, objavljenih tam. Ekipa moderatorjev vam bo dodelila vloge in dostop do posameznih kanalov.

Pred pričetkom turnirja boste morali prisotnost potrditi.

Potek turnirja Rocket League:

Prva igra, ki jo bomo na turnirju izvedli, je Rocket League. Potekala bo v formatu 3v3. Dijaki tekmujejo v Best-of-3, v finalu pa Best-of-5. Ob formiranju podskupin bo kapetan posamezne pridobil ime in ključ do turnirja, s katerima se bo prijavil znotraj igre Rocket League (Play – Tournaments – Custom – Join private). Kapetan bo zato moral ustvariti ‘in-game party’, kjer bosta z njim še dva soigralca.

Formiranje in dopolnjevanje ekip:

V portal battlefy.com se prijavite sami, zato na Discord v kanal ‘tournament chat – rocket league’ napišite, s kom boste igrali. Administratorji turnirja vas bodo razdelili v željene ekipe. Če nimate soigralcev, ali vam v ekipi nekdo manjka, vam lahko dodelimo igralca. Če bo ob koncu formiranja ekip ostalo več nerazdeljenih igralcev, bomo iz le-teh formirali naključne ekipe.

Potek in igranje ostalih iger:

Counter Strike in League of Legends bosta potekala na podoben način. Prijave na League of Legeds potekajo prek portala battlefy.com, na Counter Strike pa zaradi izvedbe na portalu faceit.com; nato vstop in tekmovanje. Counter Strike bo potekal v formatu 5v5 in 1v1 Aim map. Zaradi manjšega števila igralcev bo League of Legends potekal samo v formatu 1v1 in 2v2 ARAM. Vse povezave in vsa navodila bodo objavljena v kanalih ‘tournament rules’ na gimnazijskem Discordu. S temi igrami pričnemo po zaključku turnirja Rocket League.

Among Us Turnir:

Na turnir Among Us se boste prijavljali posamično prek portala battlefy.com. Turnir bo potekal med zimskimi počitnicami, od 26. 12. 2020 do 2. 1. 2021, z izjemo 31. 12., vsak dan med 17:00 in 19:00 uro. Zaradi moderacije in točkovanja, ter splošnega načina komunikacije med igralci, smo v Discord kanalu ustvarili podskupine, namenjene samo igralcem igre Among Us ter moderatorjem. Tekmovanje bo potekalo na točkovanje, točke se bodo 2. 1. seštele, prvih 10 igralcev se bo uvrstilo v Finale, ki bo potekalo 3. 1. 2021 ob istih urah. Točke se bodo za prvih 10 igralcev zbrisale in zbirale na novo, zmaga igralec, ki jih 3. 1. 2021 doseže največ. Točkovanje bo potekalo na naslednji način:

Crewmate:

Win – 3 points Loss – 0 points Correct votes – 1 point Incorrect votes – -1 point Skip/No vote – 0 point

Impostor:

Win – 5 points Loss – 0 points Kill – 1 point

Zaključek:

Za dodatne informacije se lahko obrnete direktno na organizatorje (Lan Rejc, Aljaž Rožič, Timotej Mlakar) ali pa nas kontaktirate preko Discorda.

Povezava do Discorda: https://discord.gg/fCvg8Bn68b

Timotej Mlakar

Predsednik dijaške skupnosti Gimnazije Jesenice

Dostopnost